Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Ugnsgratinerad falukorv

Ugnsgratinerad falukorv, en svensk klassiker som alltid går hem. Fyll korven med lök, äpple och senap. Till korven serverar du hemlagat potatismos och morotsstavar. En stadig och god måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär skåror i korven och lägg i en ugnssäker form. Skala och skär löken i klyftor. Skala, kärna ur och skär äpplet.
  3. Stick ner lök och äpplen i skåror i korven. Bred på senap och häll de krossade tomaterna över korven. Stek i ugn och stek korven ca 25 minuter eller tills den fått färg.
  4. Potatismos: Skala potatis och skär dem i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 20 minuter. Häll av vattnet. Vispa slät med en elvisp - späd med varm mjölk under tiden. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera korven med hemlagat potatismos och morotsstavar vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kyckling falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 2 msk senap
  • 400 g krossade tomater
Potatismos
  • 10 - 12 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 2 - 3 dl minimjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Tillbehör
  • ev morotsstavar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 502 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer