Ugnsfrikadeller med haricots verts

12
8
Ugnsfrikadeller med haricots verts

Gör saftiga frikadeller till middag! Här består de av blandfärs och kryddas med timjan, salt, peppar och senap. Tillagas gör de i ugnen, tillsammans med en pastasås. Under tiden kokas pasta och haricots verts. En perfekt vardagsrätt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Ugnsfrikadeller med haricots verts

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk torkad timjan eller basilika
2 tsk senap
390 g pastasås basilika
4 port pasta (gärna gemelli)
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Josefine

2022-05-18

Gott och enkelt! Kommer att laga igen.

Anne

2021-05-10

Gott! Perfekt vardagsrätt. Bra att kunna diska undan när frikadellerna går klart i ugnen.

Simon

2021-05-07

Riktigt dåligt

Näringsvärde per portion

Energi 2455 KJ / 584 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden