Ugnsfrikadeller med haricots verts

4
6
Ugnsfrikadeller med haricots verts

Gör saftiga frikadeller till middag! Här består de av blandfärs och kryddas med timjan, salt, peppar och senap. Tillagas gör de i ugnen, tillsammans med en pastasås. Under tiden kokas pasta och haricots verts. En perfekt vardagsrätt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Ugnsfrikadeller med haricots verts

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 tsk
torkad timjan eller basilika
2 tsk
senap
390 g
pastasås basilika
4
port pasta (gärna gemelli)
1/2
påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Simon

2021-05-07

Riktigt dåligt

Magnus

2021-05-04

God rätt och lätt att göra.

Martin

2021-05-03

Frågar samma som tidigare, vitlöksstekta bönor men vart e vitlöken?

Redaktionen ICAse

2021-05-04

Hej Martin och alla andra som undrar om vitlöken! Dessvärre var det tryckfelsnissen som hade varit i farten. Det ska inte vara vitlök i receptet. Receptnamnet är nu ändrat. Vi ber om ursäkt för felet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2455 KJ / 584 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept