Ugnsfrikadeller med haricots verts
Gör saftiga frikadeller till middag! Här består de av blandfärs och kryddas med timjan, salt, peppar och senap. Tillagas gör de i ugnen, tillsammans med en pastasås. Under tiden kokas pasta och haricots verts. En perfekt vardagsrätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk torkad timjan eller basilika
2 tsk senap
390 g pastasås basilika
4 port pasta (gärna gemelli)
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2455 KJ / 584 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein37 g
Kommentarer
Gott och enkelt! Kommer att laga igen.
Josefine
2022-05-18Gott! Perfekt vardagsrätt. Bra att kunna diska undan när frikadellerna går klart i ugnen.
Anne
2021-05-10Riktigt dåligt
Simon
2021-05-07