Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tonnarelli con bolognese e polpette

Polpette är en italiensk köttbulle med extra allt. Färs blandad med parmesan och ströbröd som rullas till stora härliga bollar och får puttra i tomatsåsen. Grymt gott med din favoritpastasort till! Receptet är signerat Paolo Roberto, gästkock i ICA Matkassen Inspiration.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Köttbullar: Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla några minuter. Riv osten. Blanda ner färsen och hälften av osten i ströbrödet. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma färsen till stora köttbullar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Under tiden pastan kokar så steks köttbullarna. Stek köttbullarna i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Vänd dem med två matskedar så att de får fin stekyta runtom. Häll på såsen och låt puttra ca 6 minuter.
  6. Servera pastan med köttbullarna, tomatsåsen, resten av parmesanosten och ruccolan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g pasta (gärna tonnarelli)
Köttbullar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 dl riven parmesanost
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 500 g pastasås (bolognese)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3185 kJ / 761 kCal