Ugnsfalu med äpple och pepparrot
En annorlunda variant att tillaga den klassiska falukorven på. Smakkombinationen från det syrliga äpplet och starka pepparroten är både intressant och god.
Ingredienser
4 portioner
600 g falukorv
1 rött äpple
1 rödlök
2 dl riven ost
900 g mjölig potatis
2 dl mellanmjölk
3 msk smör eller margarin
salt och peppar
4 msk färskriven pepparrot
Till servering
broccoli
senap
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3210 KJ / 765 kCal
Fett43 g
Kolhydrater58.6 g
Protein32.4 g
Kommentarer