Ugnsfalu med äpple och pepparrot

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Ugnsfalu med äpple och pepparrot

En annorlunda variant att tillaga den klassiska falukorven på. Smakkombinationen från det syrliga äpplet och starka pepparroten är både intressant och god.

Ugnsfalu med äpple och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
600 g  falukorv
1   rött äpple
1   rödlök
2 dl  riven ost
900 g  mjölig potatis
2 dl  mellanmjölk
3 msk  smör eller margarin
salt och peppar
4 msk  färskriven pepparrot

Till servering

broccoli
senap

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3210 KJ / 765 kCal
Fett43 g
Kolhydrater58.6 g
Protein32.4 g

Testa liknande recept

Pepparotsfalukorv med dill och morötter
Betyg 4.2 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorv med blomkålspuré och grönsaker
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Råglevain med falukorv och krämig grönkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Falukorv- och grönsaksfräs
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsgratinerad falukorv med potatis
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga