Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsfalu med äpple och pepparrot

En annorlunda variant att tillaga den klassiska falukorven på. Smakkombinationen från det syrliga äpplet och starka pepparroten är både intressant och god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skiva korven. Dela, kärna ur och skiva äpplet. Skala och skiva löken.
  3. Varva korv, med lök och äpple i en ugnssäker form. Strö över osten. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills det fått fin färg.
  4. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet, mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Rör ner varm mjölk och matfettet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera korven med potatismos, riven pepparrot, broccoli och senap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g falukorv
  • 1 rött äpple
  • 1 rödlök
  • 2 dl riven ost
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mellanmjölk
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 4 msk färskriven pepparrot
Till servering
  • broccoli
  • senap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3210 kJ / 765 kCal