Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon

26
8
Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon

Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon är ett recept på klassisk husmanskost med en modern tvist. Gör en böngryta av den heta buljongen som köttet kokats mört i och ät den med det saftiga, skivade köttet, varmt ris och tortillabröd.

Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon

Ingredienser

6 portioner
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 1/2 kg märgpipa
2 msk smör eller margarin
1 pkt bacontärningar (à 140 g)
1 lagerblad
1 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
500 g krossade tomater
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
salt och peppar
socker

Till servering

ris
tortillabröd
gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.

Receptet har uppdaterats nov 2020.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Göran

2023-01-29

Jättegott! Jag la till 2-3 tsk. rökt paprikapulver och tog rökt sidfläsk i tjocka skivor isf. bacon. Serverade med ris och toppade med avrunnen yougurt.

Marianne

2021-09-04

Tyckte att det var kanongott. Såg vad ni övriga skrivit och tog hänsyn till det. Kommer att göra det fler gånger.

Morgan

2020-10-29

Håller med, alldeles för mycket vatten! Blev bara blask!

Redaktionen ICAse

2020-11-13

Hej Morgan! Vi ber om ursäkt och har nu sett över receptet och uppdaterat mängden vatten. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3914 KJ / 937 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden