Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon
Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon är ett recept på klassisk husmanskost med en modern tvist. Gör en böngryta av den heta buljongen som köttet kokats mört i och ät den med det saftiga, skivade köttet, varmt ris och tortillabröd.
Ingredienser
6 portioner
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 1/2 kg märgpipa
2 msk smör eller margarin
1 pkt bacontärningar (à 140 g)
1 lagerblad
1 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
500 g krossade tomater
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
salt
peppar
socker
Till servering
ris
tortillabröd
gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3914 KJ / 937 kCal
Fett29.7 g
Kommentarer
Jättegott! Rökt sidfläsk i bit använde jag. Gav otroligt fin smak åt såsen.
Carina
2024-06-30Jättegott! Jag la till 2-3 tsk. rökt paprikapulver och tog rökt sidfläsk i tjocka skivor isf. bacon. Serverade med ris och toppade med avrunnen yougurt.
Göran
2023-01-29Tyckte att det var kanongott. Såg vad ni övriga skrivit och tog hänsyn till det. Kommer att göra det fler gånger.
Marianne
2021-09-04