Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon är ett recept på klassisk husmanskost med en modern tvist. Gör en böngryta av den heta buljongen som köttet kokats mört i och ät den med det saftiga, skivade köttet, varmt ris och tortillabröd.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.
Receptet har uppdaterats nov 2020.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Göran
2023-01-29Jättegott! Jag la till 2-3 tsk. rökt paprikapulver och tog rökt sidfläsk i tjocka skivor isf. bacon. Serverade med ris och toppade med avrunnen yougurt.
Marianne
2021-09-04Tyckte att det var kanongott. Såg vad ni övriga skrivit och tog hänsyn till det. Kommer att göra det fler gånger.
Morgan
2020-10-29Håller med, alldeles för mycket vatten! Blev bara blask!
Redaktionen ICAse
2020-11-13Hej Morgan! Vi ber om ursäkt och har nu sett över receptet och uppdaterat mängden vatten. Hälsningar Ulrika