Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon

Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon är ett recept på klassisk husmanskost med en modern tvist. Gör en böngryta av den heta buljongen som köttet kokats mört i och ät den med det saftiga, skivade köttet, varmt ris och tortillabröd.

Ingredienser
6 portioner
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 1/2 kg märgpipa
2 msk smör eller margarin
1 pkt bacontärningar (à 140 g)
1 lagerblad
1 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
500 g krossade tomater
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
salt
peppar
socker
Till servering
ris
tortillabröd
gräddfil
Gör så här
02:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3914 KJ / 937 kCal
Fett29.7 g
Kommentarer
9 stJättegott! Rökt sidfläsk i bit använde jag. Gav otroligt fin smak åt såsen.
Carina
Jättegott! Jag la till 2-3 tsk. rökt paprikapulver och tog rökt sidfläsk i tjocka skivor isf. bacon. Serverade med ris och toppade med avrunnen yougurt.
Göran
Tyckte att det var kanongott. Såg vad ni övriga skrivit och tog hänsyn till det. Kommer att göra det fler gånger.
Marianne
Håller med, alldeles för mycket vatten! Blev bara blask!
Morgan
Hej Morgan! Vi ber om ursäkt och har nu sett över receptet och uppdaterat mängden vatten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Ledsen men det har nog inget med ugnen att göra, vattenmängden är på tok för mycket. Efter att ha silat av drygt 2 liter soppa efter 4 timmars kokning i ugnen redde vi resten till böngryta. Hälsningar Henrik
Henrik
Hej Elisabeth! Inget fel i receptet, men alla ugnar är ju lite olika - det gick bra för oss. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Efter 3 timmar i ugnen på 150 grader, så har inte vätskan minskat? Ska det verkligen vara 1 1/2 liter vatten? Ser att frågan ställts förut, men min var inne i lite över 3 timmar?
Elisabeth
Hej Charlott! Det jag kan tänka mig som har hänt är att grytan inte stått inne i 2 ½ -3 timmar. Då har inte buljongen kokt ihop tillräckligt. Hälsningar, Veronica
Ica-köket
Hej, testar detta recept för första gången idag och tror att det är fel mängd vatten. Ska det verkligen vara 1,1/2 liter vatten som jag nu har kokat köket i. Jag har tagit upp köttet och häller jag i bönorna så blir det inte böngryta utan soppa. Och inte heller behöver man späda. Tacksam för besked.
Charlott