Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon

Betyg 3.7 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon

Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon är ett recept på klassisk husmanskost med en modern tvist. Gör en böngryta av den heta buljongen som köttet kokats mört i och ät den med det saftiga, skivade köttet, varmt ris och tortillabröd.

Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon

Ingredienser

6 portioner
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 1/2 kg märgpipa
2 msk smör eller margarin
1 pkt bacontärningar (à 140 g)
1 lagerblad
1 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
500 g krossade tomater
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
salt
peppar
socker

Till servering

ris
tortillabröd
gräddfil

Gör så här

02:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Jättegott! Rökt sidfläsk i bit använde jag. Gav otroligt fin smak åt såsen.

    Carina

  • Jättegott! Jag la till 2-3 tsk. rökt paprikapulver och tog rökt sidfläsk i tjocka skivor isf. bacon. Serverade med ris och toppade med avrunnen yougurt.

    Göran

  • Tyckte att det var kanongott. Såg vad ni övriga skrivit och tog hänsyn till det. Kommer att göra det fler gånger.

    Marianne

  • Håller med, alldeles för mycket vatten! Blev bara blask!

    Morgan

    Hej Morgan! Vi ber om ursäkt och har nu sett över receptet och uppdaterat mängden vatten. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Ledsen men det har nog inget med ugnen att göra, vattenmängden är på tok för mycket. Efter att ha silat av drygt 2 liter soppa efter 4 timmars kokning i ugnen redde vi resten till böngryta. Hälsningar Henrik

    Henrik

  • Hej Elisabeth! Inget fel i receptet, men alla ugnar är ju lite olika - det gick bra för oss. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Efter 3 timmar i ugnen på 150 grader, så har inte vätskan minskat? Ska det verkligen vara 1 1/2 liter vatten? Ser att frågan ställts förut, men min var inne i lite över 3 timmar?

    Elisabeth

  • Hej Charlott! Det jag kan tänka mig som har hänt är att grytan inte stått inne i 2 ½ -3 timmar. Då har inte buljongen kokt ihop tillräckligt. Hälsningar, Veronica

    Ica-köket

  • Hej, testar detta recept för första gången idag och tror att det är fel mängd vatten. Ska det verkligen vara 1,1/2 liter vatten som jag nu har kokat köket i. Jag har tagit upp köttet och häller jag i bönorna så blir det inte böngryta utan soppa. Och inte heller behöver man späda. Tacksam för besked.

    Charlott

Näringsvärde per portion

Energi3914 KJ / 937 kCal
Fett29.7 g

Testa liknande recept

  • Fajitas med paprika och gräddfil
    Betyg 3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Het köttfärs med bönor och chili
    Betyg 3.2 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cowboy chili
    Betyg 4 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Quesadillas med frukt- och bönsalsa
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bräserade endiver
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad