Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter är krispiga och härligt smakrika och passar perfekt till alla kött- och fiskrätter. Jordärtskockor, morötterna och kålrötterna ugnssteks och är färdiga efter cirka 20 minuter i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala rotfrukterna. Skär morötterna och kålroten i lillfingertjocka stavar och jordärtskockorna i halvor.
  3. Bryn rotsakerna lätt i smör i stekpanna. Lägg över dem i en långpanna och pensla med olivoljan. Blanda, salta och peppra.
  4. Ugnsstek rotfrukterna mitt i ugnen i ca 20 minuter. De ska vara krispiga.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 stora morötter
  • 1 liten kålrot
  • 10 jordärtskockor
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer