Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter är det perfekta tillbehöret både till fisk- och kötträtter. Potatisarna, palsternackorna och morötterna smakar ljuvligt gott av smakhöjare som salt, citron och färsk rosmarin.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentarer
Mycket bra recept, enkelt, snabblagat och gott! Kan även rekommendera med tomat och lök. Dock måste de tillsättas efter halva tillagningstiden, annars blir de lätt brända. Prövade även med oregano krydda, och det passar bra i min smak.
Alex
2025-07-01Är det lika gott om man förbereder (inkl rosta dem) dagen innan och värmer på dagen efter?
Madeleine
2025-03-24Hej Madeleine! Det är ju inte det tyvärr. Det går, absolut men det blir inte lika gott. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-26Är det gott att göra större sats än vad som går åt ?Har ensamhushåll
Ann gertrud
2025-03-04Hej Ann Gertrud! Godast är att äta dem nyrostade, så mitt tips är att dela receptet med 4:a. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-05