Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter är det perfekta tillbehöret både till fisk- och kötträtter. Potatisarna, palsternackorna och morötterna smakar ljuvligt gott av smakhöjare som salt, citron och färsk rosmarin.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
2 palsternackor
4 morötter
200 g rotselleri
1 msk olivolja
salt
1 citron
3 kvistar färsk rosmarin
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentarer
Är det lika gott om man förbereder (inkl rosta dem) dagen innan och värmer på dagen efter?
Madeleine
2025-03-24Hej Madeleine! Det är ju inte det tyvärr. Det går, absolut men det blir inte lika gott. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-26Är det gott att göra större sats än vad som går åt ?Har ensamhushåll
Ann gertrud
2025-03-04Hej Ann Gertrud! Godast är att äta dem nyrostade, så mitt tips är att dela receptet med 4:a. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-05Lite rödlök var supergott
Ruth inga maj
2025-02-12