Ugnsbakade rotfrukter

Betyg 4.2 av 5.114 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter är det perfekta tillbehöret både till fisk- och kötträtter. Potatisarna, palsternackorna och morötterna smakar ljuvligt gott av smakhöjare som salt, citron och färsk rosmarin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Ugnsbakade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
2 palsternackor
4 morötter
200 g rotselleri
1 msk olivolja
salt
1 citron
3 kvistar färsk rosmarin

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Bara bara bra

    Kent david

  • Kollade receptet för tid i vanlig ugn. Gör ugnsgrönsaker i Cosorin annars men rymms ju mer i vanlig ugn. Jag ökar tiden då jag upplever de inte blir riktig klara annars. Brukar vända alla grönsaker efter en tid så att de får färg på alla sidor. Bara fantasin sätter gränser för val av grönsaker men känsligt som t ex spenatblad får ju köras med på slutet.

    Paula

  • Ska citronzesten på innan ugnen eller efter?

    Magnus

    Hej Magnus! Citronen ska på efter att rotfrukterna har bakats i ugnen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Mycket bra recept, enkelt, snabblagat och gott! Kan även rekommendera med tomat och lök. Dock måste de tillsättas efter halva tillagningstiden, annars blir de lätt brända. Prövade även med oregano krydda, och det passar bra i min smak.

    Alex

  • Är det lika gott om man förbereder (inkl rosta dem) dagen innan och värmer på dagen efter?

    Madeleine

    Hej Madeleine! Det är ju inte det tyvärr. Det går, absolut men det blir inte lika gott. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Är det gott att göra större sats än vad som går åt ?Har ensamhushåll

    Ann gertrud

    Hej Ann Gertrud! Godast är att äta dem nyrostade, så mitt tips är att dela receptet med 4:a. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Lite rödlök var supergott

    Ruth inga maj

  • Jag gjorde stor sats. Detta recept är så gott nyttigt och enkelt. Jag hade rotfrukterna i ugnen 60 minuter, dom blev mjuka och hela min lägenhet doftade ljuvligt och hur gott som helst. Jag hade ostschnitzel till. Jättegott. Rekommenderar verkligen detta recept. Så otroligt gott och enkelt att laga. Mvh Madelón

    Madelon

  • Supergott! Lade till gul lök och spetspaprika. Gjorde en stor laddning så minst 60 min i ugnen. Supergott med en krovgryta till

    Yvonne

  • Supergott och enkelt!

    Azhar

Näringsvärde per portion

Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Viltwok med rotsaker
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt strutsbiff med rotfrukter
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfrukter med ost- och nöttäcke
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Charkuteri på selleri med mascarpone
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad rotsellerisoppa med svamp
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad