Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs
Fläskytterfilé är ett gott och populärt inslag på julbordet. Ett annorlunda och hälsosamt tillbehör till köttet är en sallad av rotselleri, citron och champinjoner. Toppa härligheterna med en nötig majonnäs gjord på rostade hasselnötter.
Ingredienser
8 bufféportioner
Ytterfilé
4 tsk hackad, färsk timjan (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
ca 600 g ytterfilé av rapsgris
2 msk smör
salt och svartpeppar
Sallad
800 g rotselleri
2 msk färskpressad citronsaft
1/2 dl olja
6 champinjoner
Hasselnötsmajonnäs
1 dl rostade hasselnötter
2 dl majonnäs
Garnering
1 ask kryddkrasse
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1809 KJ / 431 kCal
Fett37 g
Salt1.38 g
Kolhydrater6 g
Protein18 g
Kommentarer