Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

2
0
Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Fläskytterfilé är ett gott och populärt inslag på julbordet. Ett annorlunda och hälsosamt tillbehör till köttet är en sallad av rotselleri, citron och champinjoner. Toppa härligheterna med en nötig majonnäs gjord på rostade hasselnötter.

Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Ingredienser

8 bufféportioner

Ytterfilé

4 tsk hackad, färsk timjan (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
ca 600 g ytterfilé av rapsgris
2 msk smör
salt och svartpeppar

Sallad

800 g rotselleri
2 msk färskpressad citronsaft
1/2 dl olja
6 champinjoner

Hasselnötsmajonnäs

1 dl rostade hasselnötter
2 dl majonnäs

Garnering

1 ask kryddkrasse

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1809 KJ / 431 kCal
Fett 37 g
Salt 1.38 g
Kolhydrater 6 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden