Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Fläskytterfilé är ett gott och populärt inslag på julbordet. Ett annorlunda och hälsosamt tillbehör till köttet är en sallad av rotselleri, citron och champinjoner. Toppa härligheterna med en nötig majonnäs gjord på rostade hasselnötter.

Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Ingredienser

8 bufféportioner

Ytterfilé

4 tsk hackad, färsk timjan (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
ca 600 g ytterfilé av rapsgris
2 msk smör
salt
svartpeppar

Sallad

800 g rotselleri
2 msk färskpressad citronsaft
1/2 dl olja
6 champinjoner

Hasselnötsmajonnäs

1 dl rostade hasselnötter
2 dl majonnäs

Garnering

1 ask kryddkrasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi1809 KJ / 431 kCal
Fett37 g
Salt1.38 g
Kolhydrater6 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Kikärtsplättar med pumpa och hasselnötter
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Prästostsnurror med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bananafrutti
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Overnight oats med hallon
Betyg 3.9 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga