Ugnsbakade lökar med gruyère och hasselnötter

Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ugnsbakade lökar med gruyère och hasselnötter

Lök är basen i en stor del av all matlagning, men den förtjänar att få stå på egna ben då och då. Genom att baka lökarna på låg temperatur i ugnen blir de karamelligt söta, mjälla och makalöst goda. Toppa lökarna med riven Gruyère och rostade hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Ugnsbakade lökar med gruyère och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
6 - 8 små lökar (gärna olika sorter)
50 g kallt smör
2 msk hackad färsk timjan
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 dl grovhackade, rostade hasselnötter
1 1/2 dl finriven gruyère
1 msk olivolja

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Suoergott !

    Katarina

Näringsvärde per portion

Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett26 g
Salt1.5 g
Kolhydrater9 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Getostbollar med krispigt baconsmul
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostad blomkålssoppa
    Betyg 4.5 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad