Ugnsbakad vitlök med sardellsmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad vitlök med sardellsmör

Bjud på ljuvlig, ugnsbakad vitlök med sardellsmör till förrätt eller som ett lättare kvällsmål. Klicka ditt goda smör av mixade sardeller, vitlök och oregano på de varma vitlökarna och servera direkt med sallad och färskt bröd. Gott och lyxigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär av toppen ca 1 cm på de hela vitlökarna. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla vitlöken med olja och strö över gourmetsalt. Baka vitlöken mitt i ugnen i ca 30 min.
  3. Låt sardellerna rinna av. Skala vitlöksklyftan. Lägg sardeller, vitlök, oregano och matfett i en skål eller i en liten matberedare. Mixa med mixerstav eller kör i matberedare till ett fluffigt sardellsmör. Smaka av med peppar.
  4. Toppa vitlökarna med sardellsmöret och servera med bröd och en blandad sallad som förrätt eller en lättare kvällsrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 hela vitlökar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk gourmetsalt
Sardellsmör
  • 1 burk sardeller (à 55 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka färsk oregano
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1260 kJ / 300 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden