Ugnsbakad vitlök med sardellsmör
Bjud på ljuvlig, ugnsbakad vitlök med sardellsmör till förrätt eller som ett lättare kvällsmål. Klicka ditt goda smör av mixade sardeller, vitlök och oregano på de varma vitlökarna och servera direkt med sallad och färskt bröd. Gott och lyxigt!
Ingredienser
4 portioner
4 hela vitlökar
1 msk olja
1 tsk gourmetsalt
Sardellsmör
1 burk sardeller (à 55 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk oregano
50 g smör eller margarin
1 - 2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1260 KJ / 300 kCal
Fett16 g
Kommentar
Toppa lökarna, som ju är mixade? Hur?
Gert esse tomas
2022-07-13Hej Gert Esse Tomas! Du har först 4 hela vitlökar (med flera klyftor i) som du ugnsbakar. Sedan gör du sardellsmör där du har du har i en vitlöksklyfta i. Slutligen serverar du de ugnsbakade vitlökarna med sardellsmöret. Hoppas att jag lyckades förtydliga receptet för dig. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-18