Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt

11
0
Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt

Den sirapsbakade vitkålen blir söt och god. Hur söt bestämmer du beroende på om du tar den mindre eller större mängden sirap. Smaken som uppstår när kålen sirapsbakas länge i ugnen påminner lite om kåldolmar. Äpplets syrlighet och baconets rökighet ger fin balans till sirapskålen och falukorven.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt

Ingredienser

4 portioner
1 litet vitkålshuvud eller 1/2 normalstort kålhuvud (à ca 1 kg för 4 portioner)
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 - 1 dl ljus sirap
550 g falukorv (gärna med hög kötthalt)
1 rödlök
1 grönt äpple (t ex granny smith)
140 g tärnat bacon
1 msk olja
olja till plåten/grillpannan
persilja till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3141 KJ / 751 kCal
Fett 49 g
Salt 5.94 g
Kolhydrater 51 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden