Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
1
Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt

Den sirapsbakade vitkålen blir söt och god. Hur söt bestämmer du beroende på om du tar den mindre eller större mängden sirap. Smaken som uppstår när kålen sirapsbakas länge i ugnen påminner lite om kåldolmar. Äpplets syrlighet och baconets rökighet ger fin balans till sirapskålen och falukorven.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt

Ingredienser

4 portioner
1 litet vitkålshuvud eller 1/2 normalstort kålhuvud (à ca 1 kg för 4 portioner)
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 - 1 dl ljus sirap
550 g falukorv (gärna med hög kötthalt)
1 rödlök
1 grönt äpple (t ex granny smith)
140 g tärnat bacon
1 msk olja
olja till plåten/grillpannan
persilja till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Tog en stund i ugnen men väl värt att vänta på.

Maria

2023-06-12

Näringsvärde per portion

Energi3141 KJ / 751 kCal
Fett49 g
Salt5.94 g
Kolhydrater51 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Korv- och kålgryta med bbq-rippel
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vintergryta med brysselkål och korv
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax i kapprock med senap, kapris och vitkål
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad falukorv med pesto och tomat
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pyttipanna med korv
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorv i ugn ratatouille
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga