Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt

Den sirapsbakade vitkålen blir söt och god. Hur söt bestämmer du beroende på om du tar den mindre eller större mängden sirap. Smaken som uppstår när kålen sirapsbakas länge i ugnen påminner lite om kåldolmar. Äpplets syrlighet och baconets rökighet ger fin balans till sirapskålen och falukorven.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär vitkålen i 4 klyftor (för 4 portioner). Lägg dem på en oljad plåt. Ringla över hälften av sirapen (värm den ev först i en liten kastrull, så går det lättare). Krydda med salt och peppar.
  3. Ugnsbaka kålklyftorna i mitten av ugnen ca 1 timme. Vänd dem var 15:e minut. Ringla på resterande sirap efter halva tiden.
  4. Snitta och dra skinnet av korven. Skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Snitta skivorna runt om med cm-djupa hack.
  5. Skala och hacka löken. Skala, dela och kärna ur äpplet. Skär i cm-stora tärningar.
  6. Stek baconet i oljan i en stekpanna 1-2 minuter. Tillsätt lök och äpple. Stek ytterligare ca 3 minuter tills allt fått fin stekyta.
  7. Hetta upp en lätt oljad grill- eller stekpanna. Grilla/stek korvskivorna ca 1 minut per sida.
  8. Ta bort ev brända blad på vitkålen.
  9. Servera kålen med den stekta korven samt äppel- och baconpytt. Garnera ev med persilja.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 litet vitkålshuvud eller 1/2 normalstort kålhuvud (à ca 1 kg för 4 portioner)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl ljus sirap
  • 550 g falukorv (gärna med hög kötthalt)
  • 1 rödlök
  • 1 grönt äpple (t ex granny smith)
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 msk olja
  • olja till plåten/grillpannan
  • ev persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3141 kJ / 751 kCal