Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt
Den sirapsbakade vitkålen blir söt och god. Hur söt bestämmer du beroende på om du tar den mindre eller större mängden sirap. Smaken som uppstår när kålen sirapsbakas länge i ugnen påminner lite om kåldolmar. Äpplets syrlighet och baconets rökighet ger fin balans till sirapskålen och falukorven.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 litet vitkålshuvud eller 1/2 normalstort kålhuvud (à ca 1 kg för 4 portioner)
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 - 1 dl ljus sirap
550 g falukorv (gärna med hög kötthalt)
1 rödlök
1 grönt äpple (t ex granny smith)
140 g tärnat bacon
1 msk olja
olja till plåten/grillpannan
persilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3141 KJ / 751 kCal
Fett49 g
Salt5.94 g
Kolhydrater51 g
Protein24 g
Kommentar
Tog en stund i ugnen men väl värt att vänta på.
Maria
2023-06-12