Vintergryta med brysselkål och korv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vintergryta med brysselkål och korv

Servera denna snabba och värmande vintergryta med brysselkål och korv efter en dag i snön. Lägg ner rotsaker och potatis smaksatt med kummin och häll över buljong. Låt allt koka ihop och ät din goda gryta med krispig kryddkrasse och färskt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisarna och skär i skivor. Skölj och strimla vitkålshuvudet. Strimla falukorven.
  2. Varva potatis, vitkål, korv och brysselkål i en gryta. Krydda med salt, svartpeppar och kummin. Häll på buljongen. Låt koka i ca 20 minuter under lock.
  3. Till servering: Servera med kryddkrasse ovanpå och grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 potatisar
  • 1/2 vitkålshuvud (1/2 huvud motsvarar ca 500 g)
  • 400 g falukorv
  • 1 paket brysselkål
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl buljong (av tärning)
Till servering
  • kryddkrasse
  • grovt bröd
Lägg till i inköpslistan