Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker

5
0
Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker

Ugnsbakad torskrygg i vitvin serverar du här med marinerade grönsaker som broccoli, blomkål, paprika, champinjoner och sockerärtor. Den syrliga marinaden ger grönsakerna en kraftfull smak som kompletterar fisken alldeles perfekt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
800 g torskrygg i skivor
2 - 2 1/2 msk vitt vin eller vatten
1/2 msk vatten
salt och peppar

Marinerade grönsaker

250 g broccoli
1/2 blomkål
1 gul paprika
200 g champinjoner
200 g färska sockerärtor
juicen från 1 citron
2 msk balsamvinäger
1 1/2 dl mild olivolja
1/2 msk malen koriander
1/2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2214 KJ / 528 kCal
Fett 34 g
Salt 2.92 g
Kolhydrater 10 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden