Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker
Ugnsbakad torskrygg i vitvin serverar du här med marinerade grönsaker som broccoli, blomkål, paprika, champinjoner och sockerärtor. Den syrliga marinaden ger grönsakerna en kraftfull smak som kompletterar fisken alldeles perfekt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
4 portioner
800 g torskrygg i skivor
2 - 2 1/2 msk vitt vin eller vatten
1/2 msk vatten
salt
peppar
Marinerade grönsaker
250 g broccoli
1/2 blomkål
1 gul paprika
200 g champinjoner
200 g färska sockerärtor
juicen från 1 citron
2 msk balsamvinäger
1 1/2 dl mild olivolja
1/2 msk malen koriander
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2214 KJ / 528 kCal
Fett34 g
Salt2.92 g
Kolhydrater10 g
Protein43 g
Kommentarer