Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker

Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker

Ugnsbakad torskrygg i vitvin serverar du här med marinerade grönsaker som broccoli, blomkål, paprika, champinjoner och sockerärtor. Den syrliga marinaden ger grönsakerna en kraftfull smak som kompletterar fisken alldeles perfekt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
800 g  torskrygg i skivor
2 - 2 1/2 msk  vitt vin eller vatten
1/2 msk  vatten
salt och peppar

Marinerade grönsaker

250 g  broccoli
1/2   blomkål
1   gul paprika
200 g  champinjoner
200 g  färska sockerärtor
juicen från 1   citron
2 msk  balsamvinäger
1 1/2 dl  mild olivolja
1/2 msk  malen koriander
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2214 KJ / 528 kCal
Fett34 g
Salt2.92 g
Kolhydrater10 g
Protein43 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Mandelrostad blomkål med linser och yoghurt
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med gubbröra och ärtskott
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med saffran och tomat
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Harissabakade grönsaker med currymajonnäs
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad blomkål med kokos och rostade kikärtor
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga