Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker

Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker

Ugnsbakad torskrygg i vitvin serverar du här med marinerade grönsaker som broccoli, blomkål, paprika, champinjoner och sockerärtor. Den syrliga marinaden ger grönsakerna en kraftfull smak som kompletterar fisken alldeles perfekt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
800 g  torskrygg i skivor
2 - 2 1/2 msk  vitt vin eller vatten
1/2 msk  vatten
salt och peppar

Marinerade grönsaker

250 g  broccoli
1/2   blomkål
1   gul paprika
200 g  champinjoner
200 g  färska sockerärtor
juicen från 1   citron
2 msk  balsamvinäger
1 1/2 dl  mild olivolja
1/2 msk  malen koriander
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2214 KJ / 528 kCal
Fett34 g
Salt2.92 g
Kolhydrater10 g
Protein43 g

Testa liknande recept

Senapsmarinerad blomkål
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Mandelrostad blomkål med linser och yoghurt
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med gubbröra och ärtskott
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Harissabakade grönsaker med currymajonnäs
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga