Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon

Ljuvligt recept på snabbrimmad torskrygg med silkeslen potatispuré, stekta champinjoner och sältan från bacon. Pricken över i:et ligger i tryffelaiolin som du serverar till. Mums!

Ingredienser
4 portioner
Torsk
700 g torskrygg
salt
1 msk smör (till stekning)
Potatispuré
1 kg mjölig potatis
peppar
1 1/2 dl mjölk
3 msk smör
Tillbehör
140 g bacon eller sidfläsk
200 g färska champinjoner
1/2 msk balsamicovinäger
hackad persilja
Till servering
1 förp aioli à 230 ml (gärna tryffelaioli)
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stJättegott! Hade dessutom turen att ha en liten burk tryffelaioli. Perfekt!
Astrid
Är Balsamicovinäger, balsamvinäger och Crema Di Balsamico, alla samma sak fast olika namn?
Rolf
Hej Rolf! Jag frågade AI, och fick detta svar, som jag dessutom känner att jag håller med om: Balsamicovinäger (Aceto Balsamico) Detta är den klassiska vinägern från Modena eller Reggio Emilia i Italien. Den görs av druvmust som lagras i träfat och har en balanserad syra och sötma. Den är tunnflytande och används ofta i salladsdressingar, marinader och såser. Balsamvinäger Det är egentligen bara en svensk förkortning eller förenklad benämning på balsamicovinäger. Så dessa två är i praktiken samma produkt. Crema di Balsamico Detta är en reducerad och förtjockad variant av balsamicovinäger, ofta med tillsatt socker eller sirap. Den är krämig, sötare och används mest som topping eller dekoration på maträtter, t.ex. på sallader, grillade grönsaker eller desserter. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Kanongott! Körde också fisken klar på spisen
Irene
Snabbt enkelt gott!
Kristina
Supergott och enkelt! Hade (tyvärr) bara burkchampinjoner - funkar bara bra! Gjorde egen aioli med lite fransk senap istället - mums! Två mindre torskbitar - hoppade över att köra klart i ugn. När bitarna brynts 'klart' hällde jag tillbaka bacon/svampröran i stekgrytan, drog av från plattan och fick gå klart på så sätt. Enkelt och gräsligt gott!
Karin
Fisk (med bacon) kan inte bli godare än så här!
Johann
Fantastiskt gott och lätt att tillaga!
Maria
Mycket gott🤗
Elisabeth
Underbart gott! Även med Felix pulvermos…
Johann
Gott gott! Vi tyckte det var svårt att steka fisken snyggt nästa gång gör vi den bara i ugnen med termometer. För vi kommer att göra om den!
Cecilia