Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon

Betyg 4.6 av 5.83 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon

Ljuvligt recept på snabbrimmad torskrygg med silkeslen potatispuré, stekta champinjoner och sältan från bacon. Pricken över i:et ligger i tryffelaiolin som du serverar till. Mums!

Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon

Ingredienser

4 portioner

Torsk

700 g torskrygg
salt
1 msk smör (till stekning)

Potatispuré

1 kg mjölig potatis
peppar
1 1/2 dl mjölk
3 msk smör

Tillbehör

140 g bacon eller sidfläsk
200 g färska champinjoner
1/2 msk balsamicovinäger
hackad persilja

Till servering

1 förp aioli à 230 ml (gärna tryffelaioli)

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Jättegott! Hade dessutom turen att ha en liten burk tryffelaioli. Perfekt!

    Astrid

  • Är Balsamicovinäger, balsamvinäger och Crema Di Balsamico, alla samma sak fast olika namn?

    Rolf

    Hej Rolf! Jag frågade AI, och fick detta svar, som jag dessutom känner att jag håller med om: Balsamicovinäger (Aceto Balsamico) Detta är den klassiska vinägern från Modena eller Reggio Emilia i Italien. Den görs av druvmust som lagras i träfat och har en balanserad syra och sötma. Den är tunnflytande och används ofta i salladsdressingar, marinader och såser. Balsamvinäger Det är egentligen bara en svensk förkortning eller förenklad benämning på balsamicovinäger. Så dessa två är i praktiken samma produkt. Crema di Balsamico Detta är en reducerad och förtjockad variant av balsamicovinäger, ofta med tillsatt socker eller sirap. Den är krämig, sötare och används mest som topping eller dekoration på maträtter, t.ex. på sallader, grillade grönsaker eller desserter. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Kanongott! Körde också fisken klar på spisen

    Irene

  • Snabbt enkelt gott!

    Kristina

  • Supergott och enkelt! Hade (tyvärr) bara burkchampinjoner - funkar bara bra! Gjorde egen aioli med lite fransk senap istället - mums! Två mindre torskbitar - hoppade över att köra klart i ugn. När bitarna brynts 'klart' hällde jag tillbaka bacon/svampröran i stekgrytan, drog av från plattan och fick gå klart på så sätt. Enkelt och gräsligt gott!

    Karin

  • Fisk (med bacon) kan inte bli godare än så här!

    Johann

  • Fantastiskt gott och lätt att tillaga!

    Maria

  • Mycket gott🤗

    Elisabeth

  • Underbart gott! Även med Felix pulvermos…

    Johann

  • Gott gott! Vi tyckte det var svårt att steka fisken snyggt nästa gång gör vi den bara i ugnen med termometer. För vi kommer att göra om den!

    Cecilia

Testa liknande recept

  • Pulled pork burgare
    Betyg 4.7 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Provencalsk pytt i panna med halloumi
    Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad