Den här sparrisrätten är beviset på att med bra råvaror så är det enklaste det godaste. Rosta den gröna sparrisen tillsammans med fin olivolja, lite vitlök och toppa sedan med nyriven parmesanost och lite lagrad balsamicovinäger och du har en förrätt som gör succé. Sparrisen går även utmärkt att tillaga på grillen.
Fri från gluten, laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev gott! Jag lade även till en näve vardera av pumpa- resp. solroskärnor, innan jag skickade in sparrisen i ugnen. Rekommenderas.
Christina
2023-03-22Väldigt enkelt och jättegott!! Jag hade 12 sparrisar så det fick bli min lunch. 😋 Till det stekte jag två skivor levainbröd i olja ..penslade brödet med vitlöjsoljan som var kvar, innan stekningen. Jag hade lite dijonmajjo kvar sedan gårdagen som fick samsas med balsamicon och rivna parmesanen på tallriken. Jag gillar blandsallad på ruccola, babyspenat och andra blad så det blev det också. Mycket mumsigt i alla fall!! .. ;)
Ann-cathrine
2022-05-12Enkel och super gott!
Lucia
2021-05-22