Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Rostad grön sparris med vitlök och parmesan

Den här sparrisrätten är beviset på att med bra råvaror så är det enklaste det godaste. Rosta den gröna sparrisen tillsammans med fin olivolja, lite vitlök och toppa sedan med nyriven parmesanost och lite lagrad balsamicovinäger och du har en förrätt som gör succé. Sparrisen går även utmärkt att tillaga på grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in och förvärm en plåt.
  2. Skala och skiva vitlöken. Blanda den med olivoljan.
  3. Bryt eller skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisarna. Blanda sparrisarna med vitlöksoljan, krydda med salt och peppar.
  4. Lägg sparrisarna på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen 3-4 minuter.
  5. Servera sparrisen ringlad med balsamicovinäger och parmesan.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 20 gröna sparrisar
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 dl flagad parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 577 kJ / 138 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept