Rostad grön sparris med vitlök och parmesan
Den här sparrisrätten är beviset på att med bra råvaror så är det enklaste det godaste. Rosta den gröna sparrisen tillsammans med fin olivolja, lite vitlök och toppa sedan med nyriven parmesanost och lite lagrad balsamicovinäger och du har en förrätt som gör succé. Sparrisen går även utmärkt att tillaga på grillen.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
20 gröna sparrisar
salt
svartpeppar
2 msk balsamvinäger
1 dl flagad parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi577 KJ / 138 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4 g
Protein8 g
Kommentarer
Är detta recept ett skämt?? Efter 4 min i ugnen är sparrisen rå. Oätbar. Efter att ha hällt bottenskyla vatten i formen och i ugnen 15 min, kompletterat med fetaost, skivade färska tomater blev rätten perfekt.
Håkan
2024-05-18Hej Håkan! Vad tråkigt att du blev missnöjd. Vi har ju olika preferenser såklart om hur vi vill ha vår sparris. Men när jag gör efter detta recept så blir dom toppen. Men då fräser det direkt om sparrisen när jag lägger den på plåten. Men om man tycker att den är rå så är det ju lätt att låta den vara kvar i ugnen tills man är nöjd. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-21Blev bra men var försiktig med balsamvinäger. 1 msk räcker!
Hans gunnar
2024-04-05Det blev gott! Jag lade även till en näve vardera av pumpa- resp. solroskärnor, innan jag skickade in sparrisen i ugnen. Rekommenderas.
Christina
2023-03-22