Stekt sparris med parmesanströssel och ruccola

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Stekt sparris med parmesanströssel och ruccola

Liva upp matbordet med det här färggranna tillbehöret. Du steker sparrisen i olivolja och strör ett hissnande gott parmesanströssel över och blandar med ruccola och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Stekt sparris med parmesanströssel och ruccola

Ingredienser

10 portioner

Sparris

3   buntar grön sparris (à 80 g)
1 msk  olivolja

Ostströssel

1   liten baguette (à 15 cm)
1 dl  finriven parmesan
3 msk  olivolja
2 krm  peppar

Dressing

2 msk  balsamvinäger
2 msk  olivolja

Till garnering

rucola
flingsalt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostaltvernativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Byt sparris mot haricots verts och parmesan mot en lagrad prästost för variation.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Somriga grillgrönsaker
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crostini med parmesan och ruccola
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Brie i ugn med jordgubbar och rostade hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Modern klassiker - Baguette med chèvre och honung
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga