Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt sparris med parmesanströssel och ruccola

Liva upp matbordet med det här färggranna tillbehöret. Du steker sparrisen i olivolja och strör ett hissnande gott parmesanströssel över och blandar med ruccola och flingsalt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ostströssel: Skär brödet i bitar. Mixa bröd, parmesan, olivolja och peppar i en matberedare.
  3. Strö ut blandningen tunt på en bakpappersklädd plåt. Tilllaga mitt i ugnen 3-5 minuter.
  4. Sparris: Skär bort den torra, nedre delen på sparrisen. Stek på hög värme i olivolja ca 5 minuter. Lägg på ett fat.
  5. Dressing: Blanda balsamvinäger och olivolja. Ringla dressingen över sparrisen.
  6. Strö på ostströsslet och lite flingsalt. Garnera med ruccola. Servera som rätt på buffébord.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostaltvernativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Tips

Byt sparris mot haricots verts och parmesan mot en lagrad prästost för variation.

Ingredienser

Portioner: 10
Sparris
  • 3 buntar grön sparris (à 80 g)
  • 1 msk olivolja
Ostströssel
  • 1 liten baguette (à 15 cm)
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm peppar
Dressing
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
Till garnering
  • ruccola
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan