Stekt sparris med parmesanströssel och ruccola
Liva upp matbordet med det här färggranna tillbehöret. Du steker sparrisen i olivolja och strör ett hissnande gott parmesanströssel över och blandar med ruccola och flingsalt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
10 portioner
Sparris
3 buntar grön sparris (à 80 g)
1 msk olivolja
Ostströssel
1 liten baguette (à 15 cm)
1 dl finriven parmesan
3 msk olivolja
2 krm peppar
Dressing
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
Till garnering
rucola
flingsalt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostaltvernativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Byt sparris mot haricots verts och parmesan mot en lagrad prästost för variation.
Har du lagat receptet?
Kommentarer