Stekt sparris med parmesanströssel och ruccola

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Stekt sparris med parmesanströssel och ruccola

Liva upp matbordet med det här färggranna tillbehöret. Du steker sparrisen i olivolja och strör ett hissnande gott parmesanströssel över och blandar med ruccola och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Stekt sparris med parmesanströssel och ruccola

Ingredienser

10 portioner

Sparris

3   buntar grön sparris (à 80 g)
1 msk  olivolja

Ostströssel

1   liten baguette (à 15 cm)
1 dl  finriven parmesan
3 msk  olivolja
2 krm  peppar

Dressing

2 msk  balsamvinäger
2 msk  olivolja

Till garnering

rucola
flingsalt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostaltvernativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Byt sparris mot haricots verts och parmesan mot en lagrad prästost för variation.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rökt laxröra med sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Rostad grön sparris med vitlök och parmesan
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Västkustmacka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med kräftor
Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatissallad med basilikavinägrett
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga