Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

Betyg 3.5 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

Många drar sig för att laga fisk men det här är ett gott exempel på att det varken behöver vara komplicerat eller ta lång tid att göra. Gott blir det också! Torsken bakas i ugnen och serveras sedan på en bädd av tomat, kokt grön sparris och risoni och på toppen ringlas vinägrett med finstrimlad basilika.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar torskfilé
salt
peppar
250 g grön sparris
250 g körsbärstomater
4 port pasta (gärna fullkorn)

Vinägrett

1/2 rödlök
1 kruka basilika
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja

Gör så här

00:02:00
00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En enkelt och god maträtt som ger lite variation på vardagsmaten.

    Alice

Näringsvärde per portion

Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett12 g
Salt1.8 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g

Testa liknande recept

  • Torsk med krabb och äggkräm
    Betyg 3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad sparris med torsk och aioli
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Stek torsk med sparris och citronsås
    Betyg 3.2 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad