Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

En delikat rätt som är busenkel att tillaga och full av smak. Torskfiléerna gräddas i ugnen med en krämig sås med smak av pesto och dill. Toppa med tunna skivor salladslök och röda körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2459 KJ / 587 kCal
Fett26 g
Salt2.24 g
Kolhydrater48 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stSmakkombinationen är god, men såsen gillades inte av barnen.
Rebecca
Eva Riktigt gott! Jag tog bara 400 g fisk, men följde receptet i övrigt. Blev perfekt!
Eva
Tänk på att pesto innehåller både laktos och mjölkprotein, välj vegansk pesto
Cecilia
Enkelt och jätte gott!
Karin
Jättegott! Men tror den blir godare till lax. Jag vill altid att min mat ska bli extra såsig så gjorde 1,5 sats till fisken.
Henrietta
Det var jättegott!
Melissa
Superlätt och gott ! Hällde lite sås över varma sojabönor till vegetarianen i familjen
Eva
Lätt och väldigt god
Mats
Glöm inte att salta fisken innan du häller på såsen. Man kan gärna ta 3 msk pesto till såsen
Christina