Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål

Betyg 4.2 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål

Denna krispiga torsk kan man bara inte få nog av! Sälta får den av riven prästost, och smakerna gifter sig fint med den krämiga fänkålsröran med toner från citron. Ät ihop med kokt potatis och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Torsk

600 g torskfilé
salt
peppar
1/2 kruka persilja
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
1 dl riven prästost

Fänkål

1 fänkål
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 citron

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Wow vad gott, enkelt att tillaga 👍

    Katarina

  • Mycket smakfullt och enkel att tillreda ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Inga-lill

  • Jättegott med fänkålssåsen, ändrade dock till att blanda ost, ströbröd med pepparrot och gratinerade fisken med. Så nu är detta en klar favorit.

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi1992 KJ / 520 kCal
Fett14 g
Salt1.4 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Äggstanning med rökt matjessill
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostfylld färslimpa med klyftpotatis
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krispig oliv- och pestotorsk
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad