Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime

Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime

Torsk i ugn är en gammal goding som tåls att variera! Ge torskryggen sting från ingefära och syra från lime och servera den ugnsbakade torsken med nötiga belugalinser, en het salsa och frisk koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime

Ingredienser

4 portioner
3 dl belugalinser
4 port torskrygg (à ca 150 g)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk finriven ingefära
2 tsk finrivet limeskal
4 salladslökar
1 grön chili
1 msk färskpressad limejuice
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 krm salt
1 kruka koriander

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Mycket gott, men det behövs mer av vinägretten.

    Annelie

  • Gott, 4/5 för grundrecept. Tillsatte mango tärningar till salsan vilket jag tycker lyfte rätten till 5/5.

    Maud

  • Supergott! Men jag gör gärna rotfrukter, ris eller liknande till också. Räcker längre och mer mättande.

    Jonna

Testa liknande recept

  • Fiskspett med chili och koriander
    Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pocherad torsk (grundrecept)
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad