Ugnsbakad tomat
![Ugnsbakad tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154314/cf_259/ugnsbakad_tomat.jpg)
Det finns mycket gott man kan göra med tomater – inte minst ugnsbaka. Efter drygt 6 timmar i ugnen är de färdiga att avnjutas som tillbehör till fisk, kött, fågel eller vegetariskt.
![Ugnsbakad tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154314/cf_259/ugnsbakad_tomat.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kvisttomater
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk hackad färsk timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi193 KJ / 46 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer