UNDER 30 MIN | Enkel

Tomatbräserad salladslök med timjan

När salladslöken är i säsong kan man passa på att frossa lite extra i denna goda primör. Här är ett recept där salladslöken får koka en kort stund i en enkel men smakrik tomatsås. Servera varm med nykokt pasta och parmesanost eller kall på en buffé som tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva vitlöken fint. Hacka timjanen fint.
  2. Fräs vitlök och timjan i olivoljan i en stekpanna.
  3. Tillsätt tomatpuré och vatten. Koka sakta i 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  4. Ansa och koka salladslöken i tomatsåsen under lock i ca 5 minuter. Serveras varm eller kall.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera varm med nykokt pasta och parmesanost eller kall på en buffé som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka timjan
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 citron
  • 2 förp salladslök (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 551 kJ / 132 kCal