Ugnsbakad spätta och brässerad fänkål med pesto

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Ugnsbakad spätta och brässerad fänkål med pesto

Rödspätta som lagar sig själv i ugnen medan du gör i ordning såsen. I den gräddiga såsen ingår bland annat fänkål och pressad citron, smaker som kommer till sin rätt tillsammans med fisk. Pesto gifter sig fint med de andra smakerna. Strössla med hackad persilja och servera!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Ugnsbakad spätta och brässerad fänkål med pesto

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspättafilé
900 g  potatis
salt och peppar
1   fänkål
1 msk  olivolja
1/2   citron
1 dl  vatten
250 g  miniplommontomater
1 dl  vispgrädde
4 msk  pesto
1/2   kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (finns ev i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2551 KJ / 609 kCal
Fett23.5 g
Kolhydrater45.6 g
Protein49.4 g

Testa liknande recept

Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med citron och sockerärtor
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga