Ugnsbakad spätta och brässerad fänkål med pesto
Rödspätta som lagar sig själv i ugnen medan du gör i ordning såsen. I den gräddiga såsen ingår bland annat fänkål och pressad citron, smaker som kommer till sin rätt tillsammans med fisk. Pesto gifter sig fint med de andra smakerna. Strössla med hackad persilja och servera!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g potatis
salt och peppar
1 fänkål
1 msk olivolja
1/2 citron
1 dl vatten
250 g miniplommontomater
1 dl vispgrädde
4 msk pesto
1/2 kruka persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (finns ev i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 609 kCal
Fett23.5 g
Kolhydrater45.6 g
Protein49.4 g
Kommentarer