Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad spätta och brässerad fänkål med pesto

Rödspätta som lagar sig själv i ugnen medan du gör i ordning såsen. I den gräddiga såsen ingår bland annat fänkål och pressad citron, smaker som kommer till sin rätt tillsammans med fisk. Pesto gifter sig fint med de andra smakerna. Strössla med hackad persilja och servera!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och koka potatisen. 
  4. Vik ihop fiskfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. 
  5. Ansa och skär fänkålen i tunna klyftor. 
  6. Bryn fänkålen i olivoljan någon minut. Häll på pressad citronsaft och vatten. Smaka av med salt. Sätt på lock och låt sjuda ca 10 minuter.
  7. Tillaga spättan mitt i ugnen ca 10 minuter. 
  8. Dela tomaterna och blanda med fänkålen. Häll i grädden och peston och smaka av med salt och peppar.
  9. Hacka persiljan och strö över fänkålen. 
  10. Servera spättan med fänkål och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (finns ev i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspättafilé
  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • 1 fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 citron
  • 1 dl vatten
  • 250 g miniplommontomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 msk pesto
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2551 kJ / 609 kCal