Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad rödlök med citron- och pestodressing

Den spröda rödlöken blir supergod när den bakas i ugnen och får en spännande karaktär med citron- och pestodressingen. Servera till steken med pasta och en färgrik sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela lökarna och lägg dem (snittsidan uppåt) på grovsaltsbädd i en ugnssäker form. Salta och peppra. Ställ i ugnen i 30-35 minuter.
  3. Rör ihop pesto och citronjuice. Skeda detta över löken.
  4. Passar perfekt till en köttbit, grönsallad och färsk pasta.

I näringsberäkningen ingår nötbiff, grönsallad och färsk pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • grovsalt till formen
  • finkornigt havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 tsk pesto (färdig på burk)
  • 1 tsk pressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2195 kJ / 526 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden