Marinerad fänkål med citron och spenat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad fänkål med citron och spenat

Denna rätt är ett smarrigt tillbehör som även fungerar utmärkt som smårätt. Marinera din delade fänkål i en smakrik marinad av citron, olivolja och vinäger några timmar före den ska avnjutas. Tillsätt spenaten och servera med mört kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela varje fänkålsstånd i 6-8 klyftor.
  2. Blanda en vinägrett på saft och skal från citronerna med olivoljan, vinäger, salt och svartpeppar.
  3. Marinera fänkålsklyftorna med vinägretten i ca 3 timmar. Tillsätt spenaten vid servering.

Tips

Gott som tillbehör till grillat kött och fisk eller som en "smårätt".

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st fänkålsstånd
  • saft och rivet skal från 2 citroner (2 citroner ger ca 1 dl citronsaft)
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk havssalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 påse babyspenat (à ca 70 g)
Lägg till i inköpslistan