Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Betor i folie med dragon- och vitlökssmör

Färgrika ugnsbakade rödbetor och ett mästerligt smör smaksatt med färsk dragon och juice av en pressad citron. Passar utmärkt till kokt eller stekt fisk och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och dela rödbetorna. Blanda rödbetor, olivolja, vitlöksklyftor, salt och peppar i en skål.
  3. Mät upp ett ark aluminiumfolie som är dubbelt så långt som en ugnsplåt. Täck plåten med hälften av arket. Häll ut rödbetorna och täck med resterande folie. Vik in kanterna flera gånger runt om tills du fått ett fint "paket". Ställ in paketet i ugnen i 35-40 minuter.
  4. Smör: Vispa smöret luftigt med citronjuice. Salta och peppra. Plocka ca 1/2 dl dragon (för 4 port), grovhacka dem och vänd ner i smöret.
  5. Klipp och vik upp foliearket. Klicka över smöret. Strö över några extra dragonblad. Ät direkt.
  6. Servera som tillbehör till kokt eller stekt fisk och kokt potatis.

I näringsberäkningen ingår torskfilé och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 10 vitlöksklyftor
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
Dragon- och vitlökssmör
  • 100 g smör
  • 1 tsk pressad juice av citron
  • 1 kruka dragon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2527 kJ / 602 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer