Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt sparris med potatis i dragon och citron

Denna mumsiga, vegetariska maträtt av stekt sparris med potatis kommer bli en storfavorit! Börja med att blanda potatisen med en syrlig schalottenlöksmarinad till en god potatissallad och toppa sedan med citron, dragon och sparris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skiva potatisen i cm-tjocka skivor. Dela sparrisarna, skär bort rotändarna.
  2. Riv lite av citronskalet och pressa saften ur citronen.
  3. Skala och hacka eller skiva schalottenlöken och plocka dragonbladen.
  4. Koka potatisskivorna i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  5. Koka ihop citronsaften till halva mängden. Vänd ner schalottenlöken och olivolja. Häll marinaden över de kokta potatisskivorna. Rör om försiktigt, salta och peppra. Strö över dragonbladen och citronskalet.
  6. Häll en skvätt olivolja och lite grovsalt i en het stekpanna och stek sparrisbitarna hastigt.
  7. Servera potatissalladen med den stekta sparrisen på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg fast potatis
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 tvättad citron
  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe dragon
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning
  • 1/2 tsk grovsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1322 kJ / 316 kCal