Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rabarberisglass med vanilj och fläder

Överraska med säsongsmak på isglassen. Syrlig rabarber tillsammans med flädersaft och vanilj blir en frisk och lagom söt hemgjord isglass som läskar gott en försommardag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 glassar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarbern i en kastrull.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Tillsätt vaniljkärnor och vaniljstången i kastrullen. Häll i flädersaft och socker. Koka sakta i 10 minuter. 
  3. Vispa sönder rabarbern och låt den bli kall.
  4. Fördela rabarbern i en pinnglassformar. Frys i minst 4 timmar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Använder du lösa glasspinnar så sätt i pinnarna när formen stått i frysen någon timme så står pinnarna rakt.

Ingredienser

Portioner: ca 6 glassar
  • 300 g späd rabarber
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 1/2 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 - 2 msk råsocker
  • pinnglassformar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 488 kJ / 116 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer