Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rabarber-och kokosdrink med mynta

Kokos och vanilj är klassiska smakkompisar till rabarber. I den här krämiga rabarber- och kokosdrinken så balanseras sötma och syra till en uppfriskande krämig dryck där kokosmjölken mättar fint, bra t ex som mellanmål. För att få en lite mer elegant drink så garnera med hyvlad rabarber och mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm bitar.
  2. Koka rabarbern med socker, vaniljsocker och vatten ca 10 minuter. Låt det bli kallt. Sätt in kokosmjölken i kylen.  
  3. Mixa rabarber med den kalla kokosmjölken. Tillsätt pressad limesaft. 
  4. Häll upp i glas med is i. Sätt ner en kvist mynta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Garnera gärna med hyvlad rabarber – lägg dem i iskallt vatten så håller de sig krispiga till servering.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • ca 300 g rabarber
  • 1 dl råsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vatten
  • 400 ml kylskåpskall kokosmjölk
  • 1/2 msk limesaft
  • 1/2 ask mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 587 kJ / 140 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer