Rabarber-och kokosdrink med mynta
Kokos och vanilj är klassiska smakkompisar till rabarber. I den här krämiga rabarber- och kokosdrinken så balanseras sötma och syra till en uppfriskande krämig dryck där kokosmjölken mättar fint, bra t ex som mellanmål. För att få en lite mer elegant drink så garnera med hyvlad rabarber och mynta.
Ingredienser
1 l
ca 300 g rabarber
1 dl råsocker
1/2 tsk vaniljsocker
5 dl vatten
400 ml kylskåpskall kokosmjölk
1/2 msk limesaft
1/2 ask mynta
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
Garnera gärna med hyvlad rabarber – lägg dem i iskallt vatten så håller de sig krispiga till servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi587 KJ / 140 kCal
Fett10 g
Salt0 g
Kolhydrater12 g
Protein1 g
Kommentar
Jag mixade ner mynta i drinken och det var riktigt gott.
Anne stine
2023-06-24