Rabarber-och kokosdrink med mynta

9
0
Rabarber-och kokosdrink med mynta

Kokos och vanilj är klassiska smakkompisar till rabarber. I den här krämiga rabarber- och kokosdrinken så balanseras sötma och syra till en uppfriskande krämig dryck där kokosmjölken mättar fint, bra t ex som mellanmål. För att få en lite mer elegant drink så garnera med hyvlad rabarber och mynta.

Rabarber-och kokosdrink med mynta

Ingredienser

1 l
ca 300 g rabarber
1 dl råsocker
1/2 tsk vaniljsocker
5 dl vatten
400 ml kylskåpskall kokosmjölk
1/2 msk limesaft
1/2 ask mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

Garnera gärna med hyvlad rabarber – lägg dem i iskallt vatten så håller de sig krispiga till servering.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 587 KJ / 140 kCal
Fett 10 g
Salt 0 g
Kolhydrater 12 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden