Rabarberchutney med kanel

4
3
Rabarberchutney med kanel

Om du är sugen på en annorlunda och spännande smak på ska du testa att laga till en rabarberchutney med smak av kanel. Den smarriga chutneyn passar utmärkt att servera till grillat kött.

Rabarberchutney med kanel

Ingredienser

10 portioner
1 kg rabarber
2 gula lökar
1 msk olja
4 dl vatten
2 dl råsocker
3 kanelstänger
1/2 dl rödvinsvinäger
2 lagerblad
1 tsk salt
1 1/2 krm kajennpeppar

Gör så här

Tips

Chutneyn är god att servera till grillat kött eller fågel eller till ost.

Den kan också blandas med lättcrème fraiche eller matlagningsyoghurt för lite mildare smak och passar då bl a till grillade hamburgare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Anja

2020-06-21

Funkar till kött och ost. Väldigt god.

Christian

2002-07-27

Jag har provat det, och det ÄR gott. En annorlunda smak som passar bra till grillat kött. Jag använde den till marinerad fläskfile och ungsbakad potatis.

Magnus

2002-07-25

Har inte prövat receptet, men det verkar himelskt gott iallafall.