Om du är sugen på en annorlunda och spännande smak på ska du testa att laga till en rabarberchutney med smak av kanel. Den smarriga chutneyn passar utmärkt att servera till grillat kött.
Ingredienser
10 portioner
1
kg
rabarber
2
gula lökar
1
msk
olja
4
dl
vatten
2
dl
råsocker
3
kanelstänger
1/2
dl
rödvinsvinäger
2
lagerblad
1
tsk
salt
1 1/2
krm
kajennpeppar
Gör så här
Tips
Chutneyn är god att servera till grillat kött eller fågel eller till ost.
Den kan också blandas med lättcrème fraiche eller matlagningsyoghurt för lite mildare smak och passar då bl a till grillade hamburgare.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
4
3 st
Kommentarer
Anja
2020-06-21
Funkar till kött och ost. Väldigt god.
Christian
2002-07-27
Jag har provat det, och det ÄR gott. En annorlunda smak som passar bra till grillat kött.
Jag använde den till marinerad fläskfile och ungsbakad potatis.
Magnus
2002-07-25
Har inte prövat receptet, men det verkar himelskt gott iallafall.
Kommentarer
Anja
2020-06-21Funkar till kött och ost. Väldigt god.
Christian
2002-07-27Jag har provat det, och det ÄR gott. En annorlunda smak som passar bra till grillat kött. Jag använde den till marinerad fläskfile och ungsbakad potatis.
Magnus
2002-07-25Har inte prövat receptet, men det verkar himelskt gott iallafall.