Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rabarberchutney med kanel

Om du är sugen på en annorlunda och spännande smak på ska du testa att laga till en rabarberchutney med smak av kanel. Den smarriga chutneyn passar utmärkt att servera till grillat kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs rabarber och lök i oljan i en kastrull. Häll över vattnet och tillsätt råsocker, vinäger, kanelstänger och lagerblad. Låt puttra utan lock ca 50 min till den mesta av vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar och förvara den kallt.
  4. Servera gärna tillsammans med Dessertspett med tre ostar.

Tips

Chutneyn är god att servera till grillat kött eller fågel eller till ost.

Den kan också blandas med lättcrème fraiche eller matlagningsyoghurt för lite mildare smak och passar då bl a till grillade hamburgare.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg rabarber
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 4 dl vatten
  • 2 dl råsocker
  • 3 kanelstänger
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer