Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

Sugen på en härligt somrig dessert? Låt sötsyrlig rabarber bli mjuk i ugnen med smör, citron och socker. Servera sen den varma rabarbern tillsammans med glass och en knäckig kolasås med nötter och brynt smör.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Ingredienser
4 portioner
300 g färsk rabarber
3/4 dl råsocker
3 msk smör (+ extra till formen)
1 msk färskpressad citronjuice
Nötkolasås
100 g smör
1 dl råsocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
1/2 tsk flingsalt
1 dl grovhackade nötter (gärna pistage- eller hasselnötter)
Till servering
vaniljglass
Gör så här
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive en portion vaniljglass.
Energi3247 KJ / 776 kCal
Fett52 g
Salt1.75 g
Kolhydrater72 g
Protein4 g
Kommentarer
9 stNär jag hällde över kolasåsen i en skål var det lite kvar i kastrullen, så jag hällde i de hackade nötterna och stekte dem i det. Det blev väldigt gott att strö över det sen!
Alva
Ljuvligt gott för en rabarberälskare! Jag tog färdig kolasås för enkelhetens skull och toppade med hackade pistagenötter.
Lotta
Somrigt och smarrigt!
Maria