Bakad fetaost med grapefrukt och fänkål
Salt ost, sötsyrlig grapefrukt och kryddig fänkål är en oslagbar kombination. Baka fetaost gyllene i ugnen tillsammans med honung och servera med tunna skivor av fänkål, endivesallad och fileér av grapefrukt. Toppa med vinägrett.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
4 portioner
Fetaost
300 g fetaost
1 msk olivolja
1 msk honung
Dressing
1 msk honung
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
1 stor fänkål
2 endiver
2 röda grapefrukter
Till servering
2 msk hackad dill eller dillvippor
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör så här
Tips
Servera gärna den bakade fetaosten som förrätt eller tillbehör till fisk, kyckling eller fläsk.
Byt ut grapefrukten mot annan citrusfrukt t ex pomelo eller apelsin.
Byt ut grapefrukten mot annan citrusfrukt t ex pomelo eller apelsin.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott! Vi hade stekt fläskkotlett till, samt tillsatte även blodapelsin och bladpersilja i salladen! Mums!
Jenny
2022-01-24