Bakad fetaost med grapefrukt och fänkål

5
1
Bakad fetaost med grapefrukt och fänkål

Salt ost, sötsyrlig grapefrukt och kryddig fänkål är en oslagbar kombination. Baka fetaost gyllene i ugnen tillsammans med honung och servera med tunna skivor av fänkål, endivesallad och fileér av grapefrukt. Toppa med vinägrett.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Bakad fetaost med grapefrukt och fänkål

Ingredienser

4 portioner

Fetaost

300 g fetaost
1 msk olivolja
1 msk honung

Dressing

1 msk honung
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
1 stor fänkål
2 endiver
2 röda grapefrukter

Till servering

2 msk hackad dill eller dillvippor

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.



Gör så här

Tips

Servera gärna den bakade fetaosten som förrätt eller tillbehör till fisk, kyckling eller fläsk.
Byt ut grapefrukten mot annan citrusfrukt t ex pomelo eller apelsin.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Jenny

2022-01-24

Mycket gott! Vi hade stekt fläskkotlett till, samt tillsatte även blodapelsin och bladpersilja i salladen! Mums!