Ugnsbakad fänkål med chilifrukt och honung | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakad fänkål med chilifrukt och honung

Ljuvlig ugnsbakad fänkål med smak av söt honung, het röd chilifrukt och fräsch finhackad persilja. Ugnsbakad fänkål med chilifrukt och honung passar utmärkt att servera till kyckling och ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär fänkålen i fjärdedelar. Skär bort rotfästet.
  3. Pensla en ugnssäker form med olivolja. Lägg i fänkålen och pensla med ett tunt lager olivolja. salta och peppra. Tillaga fänkålen på mellersta falsen i 30-35 minuter.
  4. Rör ihop honung och chilifrukt. Skeda blandningen över fänkålen när 5 minuter återstår av tillagningstiden.
  5. Ta ut och strö över persiljan. Servera fänkålen exempelvis till stekta kycklingbröst med ris eller pasta.

I näringsberäkningen ingår kyckling och ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 1/2 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 msk finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2163 kJ / 514 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden