Ugnsbakad lax med pumpafrötäcke och rödlöksmarmelad

Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ugnsbakad lax med pumpafrötäcke och rödlöksmarmelad

Lax tillagas enklast i ugnen. Här får laxen fint täcker av pumpafrön. Tillaga fisk försiktigt i låg temperatur för att den inte bli torr och tråkig. Frisk rödlöksmarmelad ackompanjerar den ugnsbakade laxen med pumpafrötäcke fint. Rödlöksmarmeladen är också god till kött eller fågel.

Ugnsbakad lax med pumpafrötäcke och rödlöksmarmelad

Ingredienser

6 portioner
1 vitlöksklyfta
3 msk pumpafrön
1 kruka basilika
65 g rucola
1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
ca 1 kg laxfilé utan skinn

Rödlöksmarmelad

5 rödlökar
2 msk olivolja
1 tsk timjan
1 lagerblad
3 dl rött matlagningsvin eller rött vin
3 msk flytande honung
2 tsk balsamvinäger

Till servering

sallad
potatisgnocchi

Gör så här

00:15:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Pumpatäcket mycket gott o kryddigt, men rödlöksmarmeladen blev smaklös, hade i rörsocker o mer balsamicovinäger.

    Kerstin

  • Istället för parmesanost använde jag drygt 1,5 dl västerbottensost. Jag hade inga lagerblad hemma varför jag tog 3 st anisstjärnor. Supergott!

    Christina

Näringsvärde per portion

Energi3861 KJ / 924 kCal
Fett36.3 g
Kolhydrater91.5 g
Protein44.2 g

Testa liknande recept

  • Chèvre chaud med pumpafrön
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt gnocchi med zucchini och persiljesallad
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad