Gratinerade grönmusslor med pumpafrön | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gratinerade grönmusslor med pumpafrön

Gratinerade grönmusslor med pumpafrön är en fantastiskt god skaldjursfavorit med starka smaker som vitlök, chili, basilika och rucola. Perfekt på en lättare buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina musslorna.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Kärna ur chilipepparn och strimla den. Skala vitlöksklyftan. Mixa peppar, vitlök, pumpafrön, basilika, rucola med oljan. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg musslorna i en ugnssäker form. Fördela ostblandningen på musslorna.
  5. Gratinera mitt i ugnen 5-10 minuter.

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4 (buffé)
  • 500 g grönmussla
  • 1 chilipeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk pumpafrön
  • 1 kruka basilika
  • 65 g ruccola
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1444 kJ / 345 kCal
Läs mer om näringsvärden