Fänkålslax med örtsås

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Fänkålslax med örtsås

Fänkålslax med örtsås är ett lyxigt middagsalternativ. Du lagar den goda örtsåsen med dijonsenap, honung och citron. Du serverar fänkålslaxen med potatis och en citronskiva.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Fänkålslax med örtsås

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g laxfilé

Lag

1 gul lök
1 fänkål eller torkad (1 fänkål motsvarar 2 msk torkad)
1 l vatten
2 dl vitvinsvinäger
1 1/2 dl strösocker
2 lagerblad
1/2 dl salt
10 vitpepparkorn

Örtsås

2 dl gräddfil
1 msk pressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker eller honung
4 msk blandade färska örter t ex dill, timjan, oregano, persilja (4 msk färska motsvarar 2 msk torkade)

Till servering

potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2390 KJ / 570 kCal
Fett25 g

Testa liknande recept

Skaldjursfond
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålsinkokt lax med citron- och gräslökssås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lök- och fänkålssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtig mandeltorsk med grönsakscouscous
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga