Fänkålslax med örtsås

4
0
Fänkålslax med örtsås

Fänkålslax med örtsås är ett lyxigt middagsalternativ. Du lagar den goda örtsåsen med dijonsenap, honung och citron. Du serverar fänkålslaxen med potatis och en citronskiva.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Fänkålslax med örtsås

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g laxfilé

Lag

1 gul lök
1 fänkål eller torkad (1 fänkål motsvarar 2 msk torkad)
1 l vatten
2 dl vitvinsvinäger
1 1/2 dl strösocker
2 lagerblad
1/2 dl salt
10 vitpepparkorn

Örtsås

2 dl gräddfil
1 msk pressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker eller honung
4 msk blandade färska örter t ex dill, timjan, oregano, persilja (4 msk färska motsvarar 2 msk torkade)

Till servering

potatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja), i stället för gräddfil och späd den eventuellt med lite vatten eller Solhavre.

Gör så här

Tips

En rätt som är perfekt att förbereda dagen före och bara komplettera med nykokt potatis.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2390 KJ / 570 kCal
Fett 25 g
Läs mer om näringsvärden