Fänkålslax med örtsås

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Fänkålslax med örtsås

Fänkålslax med örtsås är ett lyxigt middagsalternativ. Du lagar den goda örtsåsen med dijonsenap, honung och citron. Du serverar fänkålslaxen med potatis och en citronskiva.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Fänkålslax med örtsås

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  laxfilé

Lag

1   gul lök
1   fänkål eller torkad (1 fänkål motsvarar 2 msk torkad)
1 l  vatten
2 dl  vitvinsvinäger
1 1/2 dl  strösocker
2   lagerblad
1/2 dl  salt
10   vitpepparkorn

Örtsås

2 dl  gräddfil
1 msk  pressad citronjuice
2 tsk  dijonsenap
1 tsk  strösocker eller honung
4 msk  blandade färska örter t ex dill, timjan, oregano, persilja (4 msk färska motsvarar 2 msk torkade)

Till servering

potatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja), i stället för gräddfil och späd den eventuellt med lite vatten eller Solhavre.

Gör så här

Tips

En rätt som är perfekt att förbereda dagen före och bara komplettera med nykokt potatis.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2390 KJ / 570 kCal
Fett25 g

Testa liknande recept

Fänkålsinkokt lax med citron- och gräslökssås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjursfond
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålspaj med bacon
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga