Fänkålslax med örtsås
Fänkålslax med örtsås är ett lyxigt middagsalternativ. Du lagar den goda örtsåsen med dijonsenap, honung och citron. Du serverar fänkålslaxen med potatis och en citronskiva.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g laxfilé
Lag
1 gul lök
1 fänkål eller torkad (1 fänkål motsvarar 2 msk torkad)
1 l vatten
2 dl vitvinsvinäger
1 1/2 dl strösocker
2 lagerblad
1/2 dl salt
10 vitpepparkorn
Örtsås
2 dl gräddfil
1 msk pressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker eller honung
4 msk blandade färska örter t ex dill, timjan, oregano, persilja (4 msk färska motsvarar 2 msk torkade)
Till servering
potatis
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja), i stället för gräddfil och späd den eventuellt med lite vatten eller Solhavre.
Gör så här
Tips
En rätt som är perfekt att förbereda dagen före och bara komplettera med nykokt potatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2390 KJ / 570 kCal
Fett25 g
Kommentarer