UNDER 15 MIN | Enkel

Örtdressing

En smakrik örtig dressing på olja smaksatt med persilja, dill och vitlök kan lyfta vilken måltid som helst till nya höjder! Servera örtdressingen till sallad, rostade grönsaker, fisk eller kyckling. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skala och riv vitlöksklyftan och hacka persiljan grovt.
  2. Mixa alla ingredienserna med stavmixer till en slät dressing.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 krukor bladpersilja
  • 1 kruka dill
  • 1 1/2 dl neutral rapsolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt