Ugnsbakad lax med pak choisallad

Laxen sköter sig själv i ugnen och under tiden fixar du pak choisalladen med rädisor som får sin smak av chili, ingefära och soja. Servera laxen med riset, pak choisalladen och limeyoghurten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Limeyoghurt
1/2 ask gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
skal av 1 lime
salt
peppar
Pak choi
250 g pak choi
1 förp rädisor (à 125 g)
1 röd chili
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
limesaft
1 tsk honung
1 msk smör
2 msk japansk soja
Lax
4 port laxfilé (à 125 g)
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2827 KJ / 675 kCal
Fett34 g
Salt3.34 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stGott, snabbt och enkelt att tillaga!
Terese
Pak choisalladen har vi gjort flera gånger nu, så himla god. Passar till det mesta grillat.
Jennie
En ny favorit, helt klart! Jag hade inte chili hemma, men tog sambal oelek istället och det fungerade bra 👌🏼
Anna-stina