Ugnsbakad lax med lime och tomat
Ugnsbakad lax är en perfekt maträtt att bjuda på då ni blir några fler till middagen. Du toppar laxen med ett täcke av crème fraiche smaksatt med lime och körsbärstomater. Servera med en gurksallad och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 portionsbitar lax
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche
1 lime
12 körsbärstomater
1 gurka
2 msk hackad dill
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2494 KJ / 596 kCal
Fett28.9 g
Kolhydrater50.3 g
Protein33.4 g
Kommentarer
Pressade lite limesaft på laxen innan CF-täcket. Sparade lite av CF med lime och serverade couscous och limeklyftor till. Gjorde på fryst laxbitar - tog ca 30 min på 175 gr. Klart godkänd vardagsmiddag
Jill
2014-01-20Använde en laxsida i st f portionsbitar och gjorde dubbel sats av såsen. Supergott! Våra gäster mumsade och ville ha receptet. Serverade pressad potatis till och denna rätt kommer vi att göra flera gånger, given favorit. Gurksalladen blev också en favorit.
Birgitta
2013-01-09Smakade bra, men det tog betyligt längre tid i ugnen än vad som står i receptet. Skulle tippa på närmare det dubbla.
Anna
2011-09-04