Ugnsbakad lax med lime och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med lime och tomat

Ugnsbakad lax är en perfekt maträtt att bjuda på då ni blir några fler till middagen. Du toppar laxen med ett täcke av crème fraiche smaksatt med lime och körsbärstomater. Servera med en gurksallad och kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
  4. Blanda crème fraiche med rivet skal av lime. Bred crèmen på laxen. Lägg på körsbärstomater. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  5. Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar.  Blanda gurkan med dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera laxen med gurksallad och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 4 portionsbitar lax
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 lime
  • 12 körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2494 kJ / 596 kCal