Frasiga potatiskakor med lax

Söker du efter en läcker och elegant förrätt så har du hittat rätt! Vad sägs om frasiga potatiskakor serverad med en krämig gräslöks- och crème fraicheröra toppad på rökt lax.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Ingredienser
12 st
1 kg potatis
2 - 2 1/2 msk olja
salt och peppar
6 skivor rökt lax
1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl finskuren gräslök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Om man vill förbereda potatiskakorna och få dem riktigt knapriga kan man steka dem två gånger. Stek potatiskakorna som ovan och lägg på hushållspapper. Hetta upp ny olja och stek ytterligare en gång precis före servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer