Frasiga potatiskakor med lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frasiga potatiskakor med lax

Söker du efter en läcker och elegant förrätt så har du hittat rätt! Vad sägs om frasiga potatiskakor serverad med en krämig gräslöks- och crème fraicheröra toppad på rökt lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, skölj och torka av potatisen. Riv den fint i matberedaren. Skölj igen och lägg rivet i en handduk att torka.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i en liten näve riven potatis. I en stor stekpanna kan man göra flera samtidigt. Stek på båda sidor, ca 5 minuter. Lägg på hushållspapper.
  3. Servera med lax och crème fraiche blandad med finskuren gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Om man vill förbereda potatiskakorna och få dem riktigt knapriga kan man steka dem två gånger. Stek potatiskakorna som ovan och lägg på hushållspapper. Hetta upp ny olja och stek ytterligare en gång precis före servering.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 1 kg potatis
  • 2 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 6 skivor rökt lax
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan