Lax i ugn med tomat och dill

40
10
Lax i ugn med tomat och dill

Bästa och enklaste fiskgratängen, på kort tid gör du en god och krämig lax i ugnen. I botten på formen läggs dill och tomater och med hjälp av den färdiga soppan får du till en fin smak på såsen av vitt vin och skaldjur. Toppa laxbitarna med prästost och tillaga i ugnen.

Skriv ut
Lax i ugn med tomat och dill

Ingredienser

4 portioner
250 g
körsbärstomater
1
kruka dill
2 dl
riven prästost
4
portionsbitar lax utan skinn (à ca 150 g)
-
salt
-
peppar
1
förp soppa (gärna skärgårdssoppa, à 5 dl)

Till servering

65 g
mangoldskott
-
kokt potatis eller ris

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept i samarbete med Kelda.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Pernilla

2021-06-15

Jättegod grundsmak - adderade räkor, färsk chili, kryddorna "chili explosion" och "seafood and fish" - blev supergott.

Peter

2021-05-24

Få ingredienser, väldigt enkelt och gott. Rekommenderas!

Carin

2021-03-30

Jag gör en portion i mikron! I botten av formen lägger jag skivad potatis som jag förkokar i lite av soppan. På med dill, tomater, lax, soppa och riven ost. Mikrar övertäckt ca 3 min! Snabbt och gott :)

Testa liknande recept