Lax i ugn med tomat och dill

24
5
Lax i ugn med tomat och dill

Bästa och enklaste fiskgratängen, på kort tid gör du en god och krämig lax i ugnen. I botten på formen läggs dill och tomater och med hjälp av den färdiga soppan får du till en fin smak på såsen av vitt vin och skaldjur. Toppa laxbitarna med prästost och tillaga i ugnen.

Skriv ut
Lax i ugn med tomat och dill

Ingredienser

4 portioner
250 g
körsbärstomater
1
kruka dill
2 dl
riven prästost
4
portionsbitar lax utan skinn (à ca 150 g)
-
salt
-
peppar
1
förp soppa (gärna skärgårdssoppa, à 5 dl)

Till servering

65 g
mangoldskott
-
kokt potatis eller ris

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept i samarbete med Kelda.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Ann-christine

2/21/2021

Kanongott - kommer att göra fler gånger - ska testa med potatismos nästa gång

Julia

2/16/2021

Snabbt enkelt och gott! Gjorde klyftpotatis istället för att lyxa till det, blev super!

Lisa

2/16/2021

Ett oerhört bra recept för de som vill göra något gott med väldigt få ingredienser och på väldigt kort tid! Jag gjorde som en annan bland kommentarerna gjort, och serverade med potatismos. Hur gött som helst!

Testa liknande recept