Lax i ugn med tomat och dill
Bästa och enklaste fiskgratängen, på kort tid gör du en god och krämig lax i ugnen. I botten på formen läggs dill och tomater och med hjälp av den färdiga soppan får du till en fin smak på såsen av vitt vin och skaldjur. Toppa laxbitarna med prästost och tillaga i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
250 g körsbärstomater
1 kruka dill
2 dl riven prästost
4 portionsbitar lax utan skinn (à ca 150 g)
salt
peppar
1 förp soppa (gärna skärgårdssoppa, à 5 dl)
Till servering
65 g mangoldskott
kokt potatis eller ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt och snabbt att tillaga och en av mina favorit fiskrätter. Nästan ännu godare ett par dagar senare när jag tog en ”matlåda” med denna rätt och värmde.
Sylwia
2023-04-01Tog mache sallad och permesanflagor istället för mangoldskott och prästost. Gott och enkelt. / Gunnar
Gunnar
2023-03-31Snabbt enkelt och gott, använde kryddan Tomato & Herbs.
Ingela
2023-02-08