Smördegsinbakad lax med ingefärsyoghurt och fänkålssallad
Elegant smördegsinbakad lax med ingefärsyoghurt och fänkålssallad är ett suveränt och enkelt recept. Resultatet blir en exemplarisk rätt med utsökta smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
10 portioner
Lax
800 g laxfilé (utan ben, med skinn)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 kruka dragon
1 rulle färdigkavlad smördeg (à ca 250 g)
1 ägg
Sås
5 dl yoghurt av medelhavstyp
3 msk färsk riven ingefära
1 tsk socker
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad basilika
salt
peppar
Sallad
2 fänkål
1 knippe rädisor
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk grön tabasco
1 tsk socker
1/2 tsk flingsalt
dillkvistar till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
jag har faktiskt inte lagat smördegsinbakat förut men det är ju busenkelt! och ungarna gillade det skarpt. :-)
Katrina
2010-06-09