Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Betyg 3.4 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Den snabba gravningen ger laxen trevlig sälta, ökad saftighet och fin konsistens. Tillaga i munsbitar i ugn eller lägg hela stycket på grillen, du väljer. Och missa för allt i världen inte den piggt gröna peston med smak av dill, citron och solrosfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Ingredienser

10 portioner
3/4 dl strösocker
1/2 dl salt
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk mortlad vitpeppar
1 hel laxsida (à ca 1,8 kg)
dill till garnering

Dillpesto

2 krukor dill
1 1/2 dl rapsolja
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 dl solrosfrön
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

02:00:00
00:10:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett36 g
Salt7.54 g
Kolhydrater8 g
Protein34 g

Testa liknande recept

  • Citrusgravad lax med enbär och dill
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad örtlax
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanapé med löjrom och citronsmetana
    Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronmarängpaj
    Betyg 4.3 av 5.87 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad