Citronmarängpaj
Missa inte dessa sötsyrliga tartletter! Ett skal av mördeg fylls med en len citronkräm och toppas med fluffig italiensk maräng. Vi har lagat receptet i portionsformar, men det går lika bra att baka en stor paj.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Ingredienser
ca 10 små pajer
Mördeg
200 g kallt smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 ägg
Citroncurd
2 gelatinblad
2 dl färskpressad citronjuice
3 msk finrivet citronskal
3 1/2 dl strösocker
4 äggulor
4 ägg
150 g smör
Italiensk maräng
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
3/4 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per paj.
Energi2817 KJ / 674 kCal
Fett34 g
Salt0.73 g
Kolhydrater83 g
Protein9 g
Kommentarer
Supergoda! Var orolig för att receptet skulle vara komplicerat men det gick smidigt att slänga ihop.
Joel
2023-11-13Superbra recept! Gjorde i en stor form. Var lite för snabb med att ha i två msk vatten i pajdegen som då blev en smula kladdig. Löste det med att kavla den mellan två bakplåtspapper vilket gick bra.
Ulrika
2022-12-30Som kommentar till tidigare inlägg - italiensk maräng blir inte spröd som marängtoppar (fransk maräng), äggvitan är redan tillagad så marängen blir mjuk, går att spritsa ut snyggt så den håller formen. Sen ska den bara få en snygg yta i ugnen, vilket inte tar så lång tid. Så marängen här ska vara en mjuk fluffig kräm med litet lätt seg, gyllenbrun yta.
Veronica
2022-03-04