Missa inte dessa sötsyrliga tartletter! Ett skal av mördeg fylls med en len citronkräm och toppas med fluffig italiensk maräng. Vi har lagat receptet i portionsformar, men det går lika bra att baka en stor paj.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2019
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per paj.
Kommentarer
Jessica
2021-03-28Älskar detta recept! <3 Har följt olika recept under 10 års tid för att baka denna och detta är det absolut bästa receptet som finns. Pajen blev fantastiskt fin och GOD! Tack också för alla tips i kommentarerna.
Maria
2021-02-25Hej! Kan man göra marängen dagen innan och förvara i kylen?
Zahra
2021-02-03Kan man frysa pajen med maräng på och sen bränna vid serveringen(efter upptiningen)?
Redaktionen ICAse
2021-02-03Hej Zahra! Ja, det går bra att frysa pajen med marängen. Just italiensk maräng (varmvispad maräng) går bra att frysa medan en kallvispad maräng är inte att rekommendera att frysas. Tänk dock på att inte ha marängen i frysen längre än ca ett par dagar för att den fortfarande ska ha bra konsistens. Hoppas att du gillar receptet! 😊 Hälsningar Elina