Citronmarängpaj

41
13
Citronmarängpaj

Missa inte dessa sötsyrliga tartletter! Ett skal av mördeg fylls med en len citronkräm och toppas med fluffig italiensk maräng. Vi har lagat receptet i portionsformar, men det går lika bra att baka en stor paj.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Citronmarängpaj

Ingredienser

ca 10 små pajer

Mördeg

200 g
kallt smör
1 dl
strösocker
5 dl
vetemjöl
1 krm
salt
1
ägg

Citroncurd

2
gelatinblad
2 dl
färskpressad citronjuice
3 msk
finrivet citronskal
3 1/2 dl
strösocker
4
äggulor
4
ägg
150 g
smör

Italiensk maräng

4
äggvitor
2 1/2 dl
strösocker
3/4 dl
vatten

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Näringsvärdet är beräknat per paj.

Gör så här

Tips

Istället för små pajer, gör en stor paj i en ca 28 cm stor form (för 10-12 bitar), smörj och bröa formen och grädda i ca 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Jessica

2021-03-28

Älskar detta recept! <3 Har följt olika recept under 10 års tid för att baka denna och detta är det absolut bästa receptet som finns. Pajen blev fantastiskt fin och GOD! Tack också för alla tips i kommentarerna.

Maria

2021-02-25

Hej! Kan man göra marängen dagen innan och förvara i kylen?

Zahra

2021-02-03

Kan man frysa pajen med maräng på och sen bränna vid serveringen(efter upptiningen)?

Redaktionen ICAse

2021-02-03

Hej Zahra! Ja, det går bra att frysa pajen med marängen. Just italiensk maräng (varmvispad maräng) går bra att frysa medan en kallvispad maräng är inte att rekommendera att frysas. Tänk dock på att inte ha marängen i frysen längre än ca ett par dagar för att den fortfarande ska ha bra konsistens. Hoppas att du gillar receptet! 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2817 KJ / 674 kCal
Fett 34 g
Salt 0.73 g
Kolhydrater 83 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept