Missa inte dessa sötsyrliga tartletter! Ett skal av mördeg fylls med en len citronkräm och toppas med fluffig italiensk maräng. Vi har lagat receptet i portionsformar, men det går lika bra att baka en stor paj.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per paj.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Superbra recept! Gjorde i en stor form. Var lite för snabb med att ha i två msk vatten i pajdegen som då blev en smula kladdig. Löste det med att kavla den mellan två bakplåtspapper vilket gick bra.
Ulrika
2022-12-30Som kommentar till tidigare inlägg - italiensk maräng blir inte spröd som marängtoppar (fransk maräng), äggvitan är redan tillagad så marängen blir mjuk, går att spritsa ut snyggt så den håller formen. Sen ska den bara få en snygg yta i ugnen, vilket inte tar så lång tid. Så marängen här ska vara en mjuk fluffig kräm med litet lätt seg, gyllenbrun yta.
Veronica
2022-03-04Note to self: använd aldrig detta recept igen! Tog hela mitt liv att göra i ordning och fixa, när den väl var ”klar” så var det tok för mycket maräng (så att de inte direkt blev maräng utan bara smet, då man inte kan vänta på att marängen ska stelna rakt igenom för då bränner man toppen) tog en hel natt för att skiten skulle stelna annars vart den inte fast. Och aa degen gick också åt helvete.... Så nej GRYMT för mycket tid och INGA bra resultat.
Sanna shamsad j
2022-01-24