Ugnsbakad örtlax

6
1
Ugnsbakad örtlax

För dig som gillar lax så är det här ett strålande recept. Ugnsbaka laxen tillsammans med goda kryddor som citronpeppar, persilja, dill och gräslök och servera den sedan tillsammans med en god gräddfilssås och kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Ugnsbakad örtlax

Ingredienser

4 portioner
1 kg potatis (1 kg motsvarar 10-12 medlestora potatisar)
1 laxsida (à ca 600 g) eller portionsbitar lax (1 laxsida motsvarar 4 portionsbitar à 140 g)
ugnsfolie
1 tsk citronpeppar
3 msk persilja
3 msk dill
1/2 dl gräslök

Sås

1/2 dl gräslök
3 dl gräddfil
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Peter

2007-12-09

gjorde dubbel sats av såsen. jätte gott och enkel att tillaga. denna rätt kommer jag att göra många gånger