Ugnsbakad örtlax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad örtlax

För dig som gillar lax så är det här ett strålande recept. Ugnsbaka laxen tillsammans med goda kryddor som citronpeppar, persilja, dill och gräslök och servera den sedan tillsammans med en god gräddfilssås och kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Ta ur ev ben på laxen. Lägg laxen på en stor bit folie i en långpanna.
  4. Krydda med citronpeppar, persilja, dill och gräslök.
  5. Stäng folien och sätt in den mitt i ugnen 20-30 minuter tills laxen är genomstekt.
  6. Sås: Rör ihop gräddfil, gräslöken, salt och svartpeppar.
  7. Servera laxen med såsen och pressad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (1 kg motsvarar 10-12 medlestora potatisar)
  • 1 laxsida (à ca 600 g) eller portionsbitar lax (1 laxsida motsvarar 4 portionsbitar à 140 g)
  • ugnsfolie
  • 1 tsk citronpeppar
  • 3 msk persilja
  • 3 msk dill
  • 1/2 dl gräslök
Sås
  • 1/2 dl gräslök
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan