Ugnsbakad örtlax
För dig som gillar lax så är det här ett strålande recept. Ugnsbaka laxen tillsammans med goda kryddor som citronpeppar, persilja, dill och gräslök och servera den sedan tillsammans med en god gräddfilssås och kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis (1 kg motsvarar 10-12 medlestora potatisar)
1 laxsida (à ca 600 g) eller portionsbitar lax (1 laxsida motsvarar 4 portionsbitar à 140 g)
ugnsfolie
1 tsk citronpeppar
3 msk persilja
3 msk dill
1/2 dl gräslök
Sås
1/2 dl gräslök
3 dl gräddfil
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
gjorde dubbel sats av såsen. jätte gott och enkel att tillaga. denna rätt kommer jag att göra många gånger
Peter
2007-12-09