Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
0
Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Den snabba gravningen ger laxen trevlig sälta, ökad saftighet och fin konsistens. Tillaga i munsbitar i ugn eller lägg hela stycket på grillen, du väljer. Och missa för allt i världen inte den piggt gröna peston med smak av dill, citron och solrosfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Ingredienser

10 portioner
3/4 dl  strösocker
1/2 dl  salt
2 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  mortlad vitpeppar
1   hel laxsida (à ca 1,8 kg)
dill till garnering

Dillpesto

2   krukor dill
1 1/2 dl  rapsolja
1   skalad vitlöksklyfta
1/2 dl  solrosfrön
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  finrivet citronskal
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Lägg gärna laxen på grillen och värm före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett36 g
Salt7.54 g
Kolhydrater8 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Ägghalvor med lax och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad örtlax
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga