Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
0
Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Den snabba gravningen ger laxen trevlig sälta, ökad saftighet och fin konsistens. Tillaga i munsbitar i ugn eller lägg hela stycket på grillen, du väljer. Och missa för allt i världen inte den piggt gröna peston med smak av dill, citron och solrosfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Ingredienser

10 portioner
3/4 dl strösocker
1/2 dl salt
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk mortlad vitpeppar
1 hel laxsida (à ca 1,8 kg)
dill till garnering

Dillpesto

2 krukor dill
1 1/2 dl rapsolja
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 dl solrosfrön
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2051 KJ / 490 kCal
Fett36 g
Salt7.54 g
Kolhydrater8 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronmarängpaj
Betyg 4.3 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quinoasallad
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrusgravad lax med enbär och dill
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kryddsmör med kapris och citron
Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga