Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

45
0
Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Den snabba gravningen ger laxen trevlig sälta, ökad saftighet och fin konsistens. Tillaga i munsbitar i ugn eller lägg hela stycket på grillen, du väljer. Och missa för allt i världen inte den piggt gröna peston med smak av dill, citron och solrosfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Ugnsbakad lättgravad lax med dillpesto

Ingredienser

10 portioner
3/4 dl strösocker
1/2 dl salt
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk mortlad vitpeppar
1 hel laxsida (à ca 1,8 kg)
dill till garnering

Dillpesto

2 krukor dill
1 1/2 dl rapsolja
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 dl solrosfrön
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Lägg gärna laxen på grillen och värm före servering.

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2051 KJ / 490 kCal
Fett 36 g
Salt 7.54 g
Kolhydrater 8 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden