Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Quinoasallad

(36)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Lättlagat och utsökt recept på vegetarisk quinoasallad med champinjoner, rödlök, citronjuice, solrosfrön, gurka, babyspenat, sallad och persilja. En rejäl och smakrik måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 1/2 dl quinoa
  • 200 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl oliv- eller rapsolja
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 2 krm pepparmix
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 gurka
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • 1 påse salladsmix (à ca 150 g)
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
  2. Ansa, skölj och skär champinjonerna i små klyftor. Skala, halvera och skär rödlöken i strimlor. Lägg i en skål.
  3. Blanda olja, citronjuice, pepparmix och salt. Häll dressingen över champinjonerna och rödlöken. Låt stå och dra medan resten görs.
  4. Rosta solrosfröna i en torr och het stekpanna. Dela gurkan på längden och skär i halvmånar.
  5. Vid servering, blanda försiktigt quinoa, spenat, sallad och persilja i en stor låg, vid skål eller på ett stort fat. Lägg på marinerad svamp och lök samt gurka. Strö över solrosfröna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1587 kJ / 380 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept