Pytt med chorizo och stekt ägg

1
0
Pytt med chorizo och stekt ägg

Pytt med chorizo och stekt ägg är en matig och smakrik pytt på chorizokorv, lök, bakpotatis, rotselleri och paprika. Pytten smaksätts med timjan och serveras med skuren gräslök, stekt ägg, krispig salladsmix och eventuellt chili- eller HP-sås. En trevlig variant på husmanskost som mättar alla hungriga magar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2013

Pytt med chorizo och stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
2 bakpotatisar
ca 400 g rotselleri
2 gula lökar
2 röda paprikor
1/2 tsk timjan
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
600 g chorizo
4 ägg
1/2 msk smör eller margarin
65 g sommarmix sallad
1 msk vitvinsvinäger
3 msk skuren gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3003 KJ / 718 kCal
Fett 49.7 g
Kolhydrater 32 g
Protein 32.8 g
Läs mer om näringsvärden