Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pytt med chorizo och stekt ägg

Pytt med chorizo och stekt ägg är en matig och smakrik pytt på chorizokorv, lök, bakpotatis, rotselleri och paprika. Pytten smaksätts med timjan och serveras med skuren gräslök, stekt ägg, krispig salladsmix och eventuellt chili- eller HP-sås. En trevlig variant på husmanskost som mättar alla hungriga magar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och tärna potatis och rotselleri (ca 1 x 1 cm).
  3. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikorna.
  4. Blanda alla grönsaker på en plåt med timjan och hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Skiva korven och låt den steka med när det återstår 10 minuter av tiden.
  6. Stek äggen i matfettet strax innan servering.
  7. Vänd runt salladen med vinäger och resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
  8. Strö gräslök över pytten och servera den tillsammans med stekt ägg, sallad och eventuellt chili- eller HP-sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bakpotatisar
  • ca 400 g rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 600 g chorizo
  • 4 ägg
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 65 g sommarmix sallad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk skuren gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3003 kJ / 718 kCal