Pytt med chorizo och stekt ägg

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Pytt med chorizo och stekt ägg

Pytt med chorizo och stekt ägg är en matig och smakrik pytt på chorizokorv, lök, bakpotatis, rotselleri och paprika. Pytten smaksätts med timjan och serveras med skuren gräslök, stekt ägg, krispig salladsmix och eventuellt chili- eller HP-sås. En trevlig variant på husmanskost som mättar alla hungriga magar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2013

Pytt med chorizo och stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
2   bakpotatisar
ca 400 g  rotselleri
2   gula lökar
2   röda paprikor
1/2 tsk  timjan
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar
600 g  chorizo
4   ägg
1/2 msk  smör eller margarin
65 g  sommarmix sallad
1 msk  vitvinsvinäger
3 msk  skuren gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3003 KJ / 718 kCal
Fett49.7 g
Kolhydrater32 g
Protein32.8 g

Testa liknande recept

Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktspytt med korv och ägg
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tray baked chorizo med paprika
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pintxos "coca de chorizo"
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med chorizo, broccoli och röd pesto
Betyg 3.9 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo med ljummen potatissallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga