Ugnsbakad kalkon med chermoula

Chermoula brukar kallas Marockos svar på pesto. Du mixar chili, vitlök, citronskal, persilja, kryddor och koriander med olivolja. Ringla över kalkonfilén. Servera allt i varmt pitabröd.

Ingredienser
8 (buffé)
800 g kalkonfilé
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 msk olivolja
1 blomkålshuvud
Chermoula
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl bladpersilja
1/2 dl färsk koriander
1 tsk spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1/2 dl olivolja
Till servering
4 pitabröd
matyoghurt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på pitabrödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1977 KJ / 473 kCal
Fett17.8 g
Kolhydrater40.8 g
Protein35 g
Kommentarer