Ugnsbakad kalkon med chermoula

3
0
Ugnsbakad kalkon med chermoula

Chermoula brukar kallas Marockos svar på pesto. Du mixar chili, vitlök, citronskal, persilja, kryddor och koriander med olivolja. Ringla över kalkonfilén. Servera allt i varmt pitabröd.

Ugnsbakad kalkon med chermoula

Ingredienser

8 (buffé)
800 g kalkonfilé
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 msk olivolja
1 blomkålshuvud

Chermoula

1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl bladpersilja
1/2 dl färsk koriander
1 tsk spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1/2 dl olivolja

Till servering

4 pitabröd
matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pitabrödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1977 KJ / 473 kCal
Fett 178 g
Kolhydrater 408 g
Protein 350 g
Läs mer om näringsvärden