Ugnsbakad kalkon med chermoula | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsbakad kalkon med chermoula

Chermoula brukar kallas Marockos svar på pesto. Du mixar chili, vitlök, citronskal, persilja, kryddor och koriander med olivolja. Ringla över kalkonfilén. Servera allt i varmt pitabröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125˚C.
  2. Bryn kalkonfilén i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg filén i en ugnssäker form Sätt in mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C. Låt filén kallna.
  3. Chermoula: Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och grovhacka vitlöken. Riv det yttersta skalet av citronen. Grovhacka persiljan och koriandern. Mixa chili, vitlök, citronskal, persilja, koriander, kryddor och olivolja med stavmixer till en jämn sås. Smaksätt med pressad citronsaft, salt och peppar.
  4. Dela blomkålen i små buketter. Stek den hastigt i olivoljan i en het stekpanna, krydda med salt och peppar.
  5. Skiva kalkonen tunt, lägg ut skivorna på ett fat. Ringla över chermouladressingen och lägg på blomkålen. Dela pitabröden i halvor och värm dem enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Till servering: Servera med varmt pitabröd och gärna matyoghurt.


För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pitabrödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • 800 g kalkonfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 blomkålshuvud
Chermoula
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 dl bladpersilja
  • 1/2 dl färsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl olivolja
Till servering
  • 4 pitabröd
  • ev matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1977 kJ / 473 kCal