Ugnsbakad kalkon med chermoula
Chermoula brukar kallas Marockos svar på pesto. Du mixar chili, vitlök, citronskal, persilja, kryddor och koriander med olivolja. Ringla över kalkonfilén. Servera allt i varmt pitabröd.
Ingredienser
8 bufféportioner
800 g kalkonfilé
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 msk olivolja
1 blomkålshuvud
Chermoula
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl bladpersilja
1/2 dl färsk koriander
1 tsk spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1/2 dl olivolja
Till servering
4 pitabröd
matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1977 KJ / 473 kCal
Fett17.8 g
Kolhydrater40.8 g
Protein35 g
Kommentarer