Ugnsbakad kalkon med chermoula

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad kalkon med chermoula

Chermoula brukar kallas Marockos svar på pesto. Du mixar chili, vitlök, citronskal, persilja, kryddor och koriander med olivolja. Ringla över kalkonfilén. Servera allt i varmt pitabröd.

Ugnsbakad kalkon med chermoula

Ingredienser

8 bufféportioner
800 g kalkonfilé
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 msk olivolja
1 blomkålshuvud

Chermoula

1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl bladpersilja
1/2 dl färsk koriander
1 tsk spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1/2 dl olivolja

Till servering

4 pitabröd
matyoghurt

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1977 KJ / 473 kCal
Fett17.8 g
Kolhydrater40.8 g
Protein35 g

Testa liknande recept

  • Kalkonrulle med chipotlemajjo
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig kalkongryta med pasta
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkonfilé i ugn
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkongryta med zucchini och timjan
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad