Ugnsbakad kalkon med chermoula

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Ugnsbakad kalkon med chermoula

Chermoula brukar kallas Marockos svar på pesto. Du mixar chili, vitlök, citronskal, persilja, kryddor och koriander med olivolja. Ringla över kalkonfilén. Servera allt i varmt pitabröd.

Ugnsbakad kalkon med chermoula

Ingredienser

8 bufféportioner
800 g kalkonfilé
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 msk olivolja
1 blomkålshuvud

Chermoula

1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl bladpersilja
1/2 dl färsk koriander
1 tsk spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1/2 dl olivolja

Till servering

4 pitabröd
matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1977 KJ / 473 kCal
Fett17.8 g
Kolhydrater40.8 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkongryta med zucchini och timjan
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Timjanstekt kalkonfilé med tryffelmajjo
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarin- och citrondoftande kalkonkebab
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga